У Франції назвали можливе визнання Росією ОРДЛО «атакою на суверенітет України»

Читать на русском
Глава МЗС Франції вважає, що визнання псевдореспублік Москвою було б аналогом збройного нападу на український суверенітет
Жан Ів Ле ДріанReuters

Визнання Росією псевдореспублік на Донбасі, організованих представниками терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР», стане еквівалентом атаки на Україну і прямим ударом по її суверенітету.

Про це заявив Міністр закордонних справ Франції Жан Ів Ле Дріан, повідомляє AFP.

«Якби це сталося, це стало б своєрідною атакою без зброї. Це стало б порушенням суверенітету України» - заявив міністр.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

Ле Дріан додав, що президент Франції Еммануель Макрон планує найближчим часом перевірити інформацію Росії про те, що вона відводить свої війська від українських кордонів.

Нагадаємо, 15 лютого депутати Держдуми Росії більшістю голосів прийняли звернення до президента РФ Володимира Путіна про визнання самопроголошених «Л/ДНР».

В Офісі президента України заклик Держдуми Росії до Путіна назвали «ескалаційною дією», яка ускладнить ситуацію в Європі.

Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав визнання псевдореспублік бойовиків на Донбасі з російської сторони політичною катастрофою і закликав всі сторони переговорів повернутися в мінський процес. Французький лідер Еммануель Макрон також закликав російського президента Володимира Путіна не визнавати так звані «Л/ДНР».

Пізніше Путін прокоментував проєкт постанови Держдуми про визнання так званих «ДНР» і «ЛНР» на Донбасі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: