У Держдепі США відреагували на можливе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»

Читать на русском
Визнання Росією так званих «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі стане грубим порушенням міжнародного права.
Українські новини

Визнання Росією так званих «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі стане грубим порушенням міжнародного права.

Про це повідомляє офіційний сайт Держдепу США у середу, 16 лютого.

В американському відомстві роз'яснили, що схвалення Кремлем звернення Держдуми про визнання «ДНР» та «ЛНР» на Донбасі буде рівносильним повній відмові російського уряду від своїх зобов'язань щодо Мінських угод.

Жертви «геноциду»: до чого призведе визнання Росією «ЛНР» та «ДНР»Можливе визнання Росією так званих ДНР та ЛНР додасть Україні лише нових проблем, подробиці – у матеріалі.

«Схвалення цієї резолюції ще більше підірве суверенітет і територіальну цілісність України, стане грубим порушенням міжнародного права, поставить під сумнів заявлене Росією зобов'язання продовжувати займатися дипломатією для досягнення мирного врегулювання цієї кризи», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 15 лютого Держдума ухвалила постанову про негайне спрямовування президентові РФ звернення парламентаріїв щодо необхідності визнання самопроголошених «ДНР» та «ЛНР».

У вівторок президент Росії Володимир Путін прокоментував звернення Держдуми.

Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що можливе визнання «ДНР» та «ЛНР» із російського боку стане політичною катастрофою. Президент Франції Емманюель Макрон також закликав Путіна не визнавати «ЛДНР».

Сьогодні Дмитро Пєсков заявив, що, на думку президента РФ Володимира Путіна, таке визнання не корелює з мінськими домовленостями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: