Комітет Держдуми РФ підтримав два варіанти постанови про визнання «Л/ДНР»

Читать на русском
Комітет Держдуми Росії у справах СНД підтримав два варіанти ухвали про звернення до Путіна визнати так звані ДНР та ЛНР.
tass.ru

Комітет Держдуми Росії у справах СНД підтримав два варіанти ухвали про звернення до президента Володимира Путіна визнати так звані «ДНР» та «ЛНР».

Про це пише російське видання ТАСС у понеділок, 14 лютого, із посиланням на джерела прямо із засідання.

Забрати, що погано лежить: чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР»У Державній думі російські комуністи зареєстрували проєкт постанови про визнання ДНР та ЛНР.

«Профільний комітет Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків із співвітчизниками у понеділок підтримав одразу два варіанти постанови про звернення палати до президента РФ визнати Донецьку та Луганську народні республіки. Вони обидва направлені до Ради Думи», - йдеться у повідомленні.

Як уточнює російський Інтерфакс, перший проєкт постанови - це документ, який раніше до Держдуми внесли депутати від фракції КПРФ, і який передбачає негайне направлення президенту цього звернення, відразу після можливого схвалення палатою.

Другий проєкт постанови, який запропонували кілька депутатів від фракції «Єдина Росія», передбачає направлення спочатку до МЗС, Міноборони та інших відповідальних відомств ініціативи звернення до президента з проханням визнати незалежність республік.

Очікується, що в МЗС мають пройти консультації щодо дотримання міжнародних домовленостей, включаючи мінські угоди.

Нагадаємо, 19 січня депутати від КПРФ внесли до Держдуми проект звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням про визнання «ДНР» та «ЛНР». На ініціативу відреагували у МЗС України.

Крім того, Путін доручив забезпечити соцвиплатами жителів ОРДЛО з паспортами РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: