Держдума РФ звернулася до Путіна з проханням визнати «ДНР» та «ЛНР»

Читать на русском
Депутати Держдуми Росії більшістю голосів ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених ДНР та ЛНР.
Фото - пресслужба президента РФ.

Депутати Держдуми Росії більшістю голосів ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених «Л/ДНР».

Про це пише ТАСС.

Забрати, що погано лежить: чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР»У Державній думі російські комуністи зареєстрували проєкт постанови про визнання ДНР та ЛНР.

Депутати розглядали дві постанови: одну подала «Комуністична партія Росії» у січні. Вона передбачала направлення звернення про визнання самопроголошених республік одразу до президентаПутіна.

Друга - з’явилася 14 лютого від путінської партії «Єдина Росія». На відміну від першого документа, пропонували не одразу звертатися до президента з проханням визнати «Л/ДНР», а спочатку провести консультації з МЗС Росії.

За проєкт постанови комуністів сьогодні проголосував 351 депутат.

Нагадаємо, комітет Держдуми РФ підтримав два варіанти постанови про визнання «Л/ДНР».

Спеціально для «Слово і діло» Денис Попович аналізував, чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР». За його словами, визнання «Л/ДНР» означає відмову від Мінських угод, а значить від усього того, що Кремль вимагав від України останні сім років і продовжує вимагати зараз.

Як відомо, ВР ухвалила постанову про звернення до міжнародних організацій та держав із закликом не визнавати самопроголошені утворення «Л/ДНР».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: