В ОПУ прокоментували заклик Держдуми щодо визнання «ДНР» та «ЛНР»

Читать на русском
Заклик Держдуми Росії до Володимира Путіна щодо визнання «ДНР» та «ЛНР» є «ескалаційною дією», яка ускладнить ситуацію в Європі.
фото ОПУ

Заклик Держдуми Росії до Володимира Путіна щодо визнання «ДНР» та «ЛНР» є «ескалаційною дією», яка ускладнить ситуацію в Європі.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Забрати, що погано лежить: чи визнає Росія «ДНР» та «ЛНР»У Державній думі російські комуністи зареєстрували проєкт постанови про визнання ДНР та ЛНР.

«Звичайно, вихід Росії з Мінських угод та будь-які політико-юридичні кроки на користь окупаційних структур мають отримати негайну оцінку та реакцію демократичної спільноти. Показовою є також і неповага до німецької сторони як до учасниці Нормандського формату, виявлене Держдумою Росії. Це рішення проголосували тоді, коли канцлер Шольц перебував у Москві. Можна лише шкодувати, що в Москві пішли на цю ескалаційну дію, яка лише ускладнює ситуацію в Європі», – сказав він.

На думку Подоляка, «навіть сама постановка питання у Росії щодо визнання окупаційних структур в ОРДЛО є кроком до руйнування Мінських документів».

«Якщо Росія схвалила рішення де-юре і де-факто вийти з Мінських угод, то це остаточно доводить, що саме російська сторона несе відповідальність за відсутність суттєвого прогресу в переговорному процесі з припинення війни на Донбасі», - заявив він.

Нагадаємо, 15 лютого депутати Держдуми Росії більшістю голосів ухвалили звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання самопроголошених «Л/ДНР».

Також зазначимо, спеціально для «Слово і діло» Денис Попович аналізував, чи Росія визнає «ДНР» і «ЛНР». За його словами, визнання «Л/ДНР» означає відмову від Мінських угод, а значить від усього того, що Кремль вимагав від України останні сім років і продовжує вимагати зараз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: