У Білому домі опублікували підсумки розмови Байдена і Путіна: про що говорили

Читать на русском
Переговори пройшли на тлі побоювань США, раніше Вашингтон вирішив евакуювати з України своїх дипломатів та зупинити консульські послуги через ймовірний широкомасштабний наступ РФ на Україну.
Ілюстративне фотоGlavnoe.ua

Президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін у суботу, 12 лютого, на тлі можливого вторгнення Росії в Україну обговорили безпекову ситуацію та нарощування військової присутності на кордонах України.

Про це повідомляється на сайті Білого дому та видання CNN.

Зазначається, що розмова розпочалася близько 18 години за київським часом. При цьому, російські ЗМІ повідомили, що дзвінок тривав одну годину.

Президент Байден чітко дав зрозуміти, що якщо Росія здійснить подальше вторгнення в Україну, Сполучені Штати разом із союзниками та партнерами дадуть рішучу відповідь і накладуть на Росію швидкі та серйозні спнкції.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Переговори пройшли на тлі побоювань США, раніше Вашингтон вирішив евакуювати з України своїх дипломатів та зупинити консульські послуги через ймовірний широкомасштабний наступ РФ на Україну.

Водночас, у Кремлі стверджують, що ініціатором розмови виступила американська сторона.

«Президент Байден повторив, що подальше вторгнення Росії в Україну призведе до масових людських страждань і знизить становище Росії. Він чітко висловився з президентом Путіним, що, хоча Сполучені Штати залишаються готовими брати участь у дипломатії, у повній координації з нашими союзниками та партнерами, ми однаково готові до інших сценаріїв», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що президент США Джозеф Байден на зустрічі з лідерами НАТО і Європейського Союзу заявив їм про те, що Росія нібито вже через кілька днів здійснить напад на Україну. За його даними, саме таке рішення прийняв російський президент Володимир Путін, а атака нібито стартує з повітряних ударів.

У спецслужбах США є своя думка щодо дати нападу Росії на Україну. Там називають інший день - 16 лютого, що відрізняється від дати можливого нападу РФ на Україну, яку озвучили в Білому домі.

Також нагадаємо, що напередодні головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков зробили спільну заяву на тлі загрози вторгнення Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: