В Міноборони України запевнили, що «повторення 2014 року не буде»

Читать на русском
Ситуацію довкола України контролюють розвідка, армія та дипломати. Україна в цілодобовому режимі координує свої дії з міжнародними партнерами.
mil.gov.ua

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Олексій Резніков зробили спільну заяву на тлі загрози вторгнення Росії.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

«Армія і добровольці змогли вистояти у 2014 році, коли «брат» нахабно встромив ножа у спину. Тоді багато хто психологічно не був готовий чинити опір тому, з ким вчора сидів за одним столом. Зараз ситуація зовсім інша... Кожен, хто бодай один раз дивився в очі нашим воїнам, впевнений - повторення 2014 не буде, агресору не взяти ані Київ, ані Одесу, ані Харків, ані будь-яке інше місто», - сказав керівник оборонного відомства.

Як наголосив міністр Резніков, ситуацію довкола України контролюють розвідка, армія та дипломати. Україна в цілодобовому режимі координує свої дії з міжнародними партнерами.

Огляд іноземних ЗМІ: сценарії російського вторгнення в Україну та повномасштабної війниПід яким приводом Росія може вторгнутися в Україну, сценарії можливого вторгнення та попередні оцінки втрат під час війни – у матеріалі Слово і діло за даними західних ЗМІ.

Водночас, головнокомандувач ЗСУ Залужний запевнив, що вони готові до всіх можливих сценаріїв.

«Ніхто не може зазирнути у голову очільникам Кремля і напевно сказати, якими конкретно можуть бути дії. Але абсолютно всі сценарії розвитку ми прораховуємо і готові до них», - наголосив Залужний.

Головнокомандувач запевнив, що підрозділи ЗСУ готові дати відсіч ворогові. При цьому, на території України розгорнули Сили тероборони, які озброїли протитанковими та зенітно-ракетними комплексами.

«Ми посилили оборону Києва. Ми пройшли війну і належну підготовку. Відтак, готові зустріти ворогів і не з квітами, а зі Стінгерами, Джавелінами та NLAW. Welcome to hell!», - додав Залужний.

Нагадаємо, що Байден знову заявив про «вторгнення Росії в найближчі кілька днів», ЗМІ назвали дату.

Також, президент Зеленський відреагував на повідомлення ЗМІ про вторгнення Росії в Україну.

Напередодні в МЗС закликали українців зберігати спокій та не сіяти паніку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: