Байден та Держдеп ультимативно вимагають від громадян США негайно покинути Україну

Читать на русском
Президент США заявив, що не буде відправляти війська США в Україну навіть заради того, щоб евакуювати американських громадян
Ілюстративне фотоImago Image Center

Президент США Джозеф Байден в ультимативній формі зажадав від громадян Сполучених Штатів негайно покинути територію України всіма можливими способами. Зі схожою вимогою виступив також Державний департамент США.

Байден і Держдепартамент закликали американців залишати Україну, використовуючи приватний транспорт. Також президент США заявив, що не буде відправляти війська США в Україну навіть заради того, щоб евакуювати американських громадян. Він обґрунтував це страхом початку Третьої світової війни.

Не час панікувати: про що свідчить відкликання США та Британією частини працівників посольствПолітолог пояснив, про що може свідчити відкликання США та Британією частини працівників посольств.

«Якщо американці та Росія почнуть стріляти один в одного - це світова війна» - заявив він.

Нагадаємо, 8 лютого стало відомо, що Білий дім схвалив план Пентагону з евакуації американців з України в разі нападу Росії.

На тлі втечі багатьох іноземних дипломатів з України РФ прийняла рішення, що також радитиме частині персоналу дипломатичної місії в Україні тимчасово покинути країну. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: