Завтра у Раді пройде закрита зустріч керівників фракцій із силовим блоком - деталі

Читать на русском
13 лютого о 16 годині буде закрите засідання керівників фракцій і груп для зустрічі з представниками силового блоку.
Ілюстративне фотоФакти ICTV

Завтра, 13 лютого, у Верховній Раді пройде закрите засідання керівників парламентських фракцій і груп для зустрічі з представниками силового блоку. Однією з причин є обговорення загрози вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє «Україна 24», з посиланням на заяву п'ятого президента України і народного депутата Петра Порошенка.

«Починаючи із завтрашнього дня, буде перехід депутатів до щоденної роботи. Завтра о 16 годині буде закрите засідання керівників фракцій і груп для зустрічі з представниками силового блоку. Це міністр оборони, міністр внутрішніх справ, глава СБУ, глави розвідок, глави НБУ, Мінфіну, запросимо прем'єр-міністра», - заявив колишній президент України.

Гачок ОРДЛО: які сценарії Росія готує окрім військового вторгненняРизик повномасштабної агресії з боку Росії все частіше підштовхує до переформатування Мінських угод. Чим небезпечні такі сценарії – дізнавався політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, що Байден знову заявив про «вторгнення Росії в найближчі кілька днів», ЗМІ назвали дату.

Також, Зеленський заявив, що для цього потрібні 100% докази.

Ще одне видання, Bloomberg, тиждень тому вже оголосило про напад РФ на Україну, випустивши відповідну новину. Правда, потім видання вибачилося за неправдиву інформацію, а публікацію з сайту прибрали.

Нагадаємо, в МЗС України вважають, що дипломатія, зокрема, активні візити в Україну зарубіжних партнерів, стримують агресивні наміри Росії. Ситуація біля українських кордонів не змінюється, тому не можна говорити про загрозу швидкого вторгнення - цей дамоклів меч висить над Україною вже вісім років. Також в МЗС закликали українців не вірити різноманітним апокаліптичним прогнозам, які озвучуються в зарубіжних ЗМІ або закордонними політиками.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про зростаючий ризик російського вторгнення. А в Держдепартаменті вважають, що Росія може почати збройне вторгнення в Україну в будь-який момент - в тому числі й до закінчення Олімпійських ігор в Пекіні.

Напередодні в МЗС закликали українців зберігати спокій та не сіяти паніку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: