Зарплати в Кабміні-2021: за рік найбільше заробили Кулеба та його перший заступник

Читать на русском

«Слово і діло» протягом усього року стежило за тим, скільки заробляють міністри та їхні заступники. Сьогодні ми готові представити підсумкові цифри за 2021 рік: скільки заробив кожен міністр, якою була їхня середня зарплата і як виглядає п'ятірка найбільш високооплачуваних заступників.

Хто з міністрів заробив найбільше у 2021 році

Глава МЗС Дмитро Кулеба заробив найбільше в уряді у 2021 році. Інші підсумки року із зарплат – на інфографіках.
Скільки заробили міністри у 2021 роціСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Якщо проаналізувати дані, які ми маємо, то серед міністрів найбільше минулого року заробив Дмитро Кулеба – 1 млн 66 тис. 688 грн. У середньому міністр закордонних справ отримував близько 88,9 тис. на місяць.

У грудні йому нарахували трохи більше 213 тисяч – оклад, надбавки, добові на відрядження, відпускні, матеріальна допомога на оздоровлення.

На другому місці – міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, який загалом заробив 911 тис. 818 грн. У середньому йому платили близько 75,9 тис. на місяць.

Найвищу зарплату Шкарлет отримав у березні – 136,7 тис. грн (оклад, надбавки, добові на відрядження, відпускні, допомога на оздоровлення), а також у грудні – майже 154 тис. грн (оклад, надбавки, оплата за дні тимчасової непрацездатності, допомога на вирішення соціально-побутових питань).

Замикає трійку найбільш високооплачуваних міністрів Марина Лазебна: за рік голова Мінсоцполітики заробила 899 тис. 762 грн. У неї найвища зарплата була у червні – трохи більше ніж 130 тис. грн (оклад, надбавки, відпускні, допомога на оздоровлення). Її середня зарплата становила 74,9 тис. на місяць.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заробив протягом року 687 тис. 42 грн. Місячна зарплата Шмигаля становила в середньому 57,2 тис. Найменше керівникові уряду нарахували у вересні – 44 тис. 656 грн, найбільше у листопаді – 71 тис. 4 грн.

Найменше за рік заробили міністри, які пішли з уряду влітку-восени або були нещодавно призначені. Так, перший віцепрем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко та міністр з реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук заробили близько 125 тис. грн. Міністр із питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін заробив 105,2 тис. грн.

Зарплати заступників міністрів: топ-5 найоплачуваніших

Глава МЗС Дмитро Кулеба заробив найбільше в уряді у 2021 році. Інші підсумки року із зарплат – на інфографіках.
Найвища зарплата у заступникаСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Із заступників найбільше заробила Еміне Джапарова з Міністерства закордонних справ – 1 млн 169 тис. 627 грн. Найвищі нарахування у Джапарової були у жовтні (164 тис. 151 грн) та грудні (225 тис. 802 грн).

Заступник міністра оборони Анатолій Петренко заробив за рік 1 млн 106 тис. 293 грн.

Крім того, до топ найбільш високооплачуваних заступників потрапили одразу дві людини з Міністерства соціальної політики: Віталій Музиченко (1 млн 49,2 тис. грн) та Євген Котик (1 млн 41,3 тис. грн).

Замикає п'ятірку В'ячеслав Негода із Міністерства розвитку громад та територій – за 2021 рік він заробив 1 млн 41,3 тис. грн.

Протягом усього року рекордно велику зарплату нарахували у грудні Ганні Маляр із Міністерства оборони – 351,5 тис. грн. Це оклад, надбавки, допомога на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань, премія. Зазначимо, що того місяця ще два заступники міністра оборони заробили понад 300 тисяч.

Рекордно низьку зарплату нарахували, також у грудні, Єгору Божку з Міністерства закордонних справ – 3 тис. 242 грн. До речі, наприкінці року Божко подав у відставку.

Нагадаємо, на інфографіках «Слово і діло» можна подивитися, скільки урядовці заробили у січні, лютому, березні, квітні, травні, червні, липні, серпні, вересні, жовтні, листопаді та грудні.

Раніше «Слово і діло» аналізувало, як міністри виконували обіцянки упродовж 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: