Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль і міністри заробили в квітні

Читать на русском

Уряд учора залишився без трьох міністрів: з посади міністра інфраструктури звільнили Владислава Криклія, з поста глави МОЗ Максима Степанова, з поста міністра економіки Ігоря Петрашка. В цілому, за підрахунками «Слово і діло», Кабмін за більш ніж рік роботи був повністю укомплектований лише 19 днів. Сьогодні пропонуємо подивитися, скільки в квітні заробили чинні і вже колишні члени Кабміну.

Найвища зарплата у квітні була у Максима Степанова, якого саме вчора звільнили. Йому нарахували 96 тис. 233 грн – оклад, надбавки і лікарняний за листопад минулого року.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заробив 78 тис. 12 грн – оклад, надбавки і добові на відрядження. На третьому місці за розміром квітневої зарплати міністр оборони Андрій Таран (77 тис. 42 грн), на четвертому – міністр фінансів Сергій Марченко (75 тис. 898 грн).

Замикає п'ятірку найбільш високооплачуваних міністрів звільнений вчора Ігор Петрашко – 69 тис. 751 грн.

Зарплата прем'єр-міністра Дениса Шмигаля за квітень склала 56 тис. 123 грн. Найменше заробив колишній виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко – 43 тис. 989 грн.

Серед заступників міністрів найвища зарплата за квітень у Тараса Коваленка з Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості – 157 тис. 125 грн. Йому виплатили оклад, надбавки, відпускні, допомогу до щорічної відпустки та допомогу для вирішення соціально-побутових питань.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко заробив у квітні 148 тис. 829 грн, Анатолій Петренко з Міністерства оборони – 140 тис. 932 грн, Олександр Романішин з Мінекономіки – 110 тис. 292 грн, Інна Драганчук з Міністерства реінтеграції – 117 тис. 688 грн.

Зарплати урядовців за березень можна подивитися на наших інфографіках.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки в цьому році витратять на утримання Кабінету міністрів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: