Зарплати у Кабміні: хто з міністрів заробив найбільше за серпень

Читать на русском

Зарплати членів уряду у серпні були помітно меншими, ніж у липні – коли посадовцям на додачу нараховували ще й відпускні. Водночас, заступники міністрів переважно отримали більшу зарплатню, ніж їхні керівники. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки заробили міністри та їхні заступники за серпень 2021 року.

Найбільшу зарплату серед міністрів нарахували міністру оборони Андрію Тарану – 77 тис. 136 грн. Трохи менше ‒ главі МВС Денису Монастирському (77 123 грн) та міністру закордонних справ Дмитру Кулебі (77 тис. 107 грн).

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт заробив 70 тис. 314 грн (без врахування податків), дещо менше – глава МОЗ Віктор Ляшко (68 тис. 096 грн).

Прем’єр-міністру Денису Шмигалю нарахували у серпні 55 тис. 462 грн – майже так само, як і міністру у справах ветеранів Юлії Лапутіній, міністру з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексію Резнікову та міністру аграрної політики Роману Лещенку.

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заробив за минулий місяць 51 016 грн ‒ без врахування податків.

Найменшу зарплату нарахували міністру з питань стратегічних галузей промисловості Олегу Уруському – 36 тис. 647 грн.

Серед заступників міністрів найбільша зарплатня була в Ігоря Яременка – заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (150 тис. 036 грн).

Заступник міністра розвитку громад та територій з питань європейської інтеграції Ігор Корховий заробив за серпень 146 тис. 194 грн (без урахування податків). На тисячу більше нарахували першому заступнику міністра з питань стратегічних галузей промисловості Валерію Іващенку.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко без врахування податків заробив за серпень 140 тис. 925 грн.

Заступнику міністра юстиції, уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини Івану Ліщині нарахували 117 тис. 388 грн.

Водночас, у чотирьох міністерствах глави відомства заробили більше, ніж їхні заступники – у Міноборони, Мінінфраструктури, МВС та Міністерстві аграрної політики.

Хто з міністрів та їхніх заступників отримав найбільшу заробітну плату за серпень 2021, дивіться на інфографіці Слово і діло.
Зарплати в МінінфраструктуриСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Хто з міністрів та їхніх заступників отримав найбільшу заробітну плату за серпень 2021, дивіться на інфографіці Слово і діло.
Зарплати у Мінрозвитку громадСлово і делоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Зарплати урядовців за липень можна подивитися на наших інфографіках.

Нагадаємо, раніше ми писали, кого з міністрів можуть відправити у відставку та чому це вигідно президенту.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: