Зарплати в Кабміні: хто з міністрів та їхніх заступників заробив найбільше у жовтні

Читать на русском

Міністри уряду Дениса Шмигаля у жовтні отримали досить скромні зарплати – не більше 77 тисяч гривень, без відпускних та різних видів допомоги. Набагато більше заробили їхні заступники – зарплати деяких сягали майже 200 тисяч. Докладніше – на інфографіках «Слово і діло».

Найвища зарплата у жовтні була у Андрія Тарана, якого нещодавно звільнили з посади міністра оборони – 77 тис. 123 грн. Це лише оклад та надбавки. Майже стільки ж заробили голова МВС Денис Монастирський та голова МЗС України Дмитро Кулеба – 77 тис. 111 грн. та 77 тис. 103 грн відповідно.

Зарплата прем'єр-міністра Дениса Шмигаля становила 58 тис. 798 грн. А найменше серед міністрів заробив Вадим Гутцайт: міністру спорту нарахували лише 49 тис. 588 грн.

Інші міністри за минулий місяць заробили у межах 53-69 тис. грн.

Деякі заступники у жовтні заробили у рази більше, ніж міністри. Наприклад, Ользі Ревук із Міністерства соціальної політики нарахували 194 тис. 745 грн: оклад, надбавки, трохи більше 17 тис. грн премії, відпускні, 59 тис. грн допомоги на оздоровлення та стільки ж допомоги для вирішення соціально-побутових проблем.

Заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова заробила 164 тис. 151 грн. У цю суму увійшли оклад, надбавки, 7 тис. грн премії, 26 тис. грн відпускних, оплата за відрядження та 84 тис. грн допомоги на оздоровлення.

Анатолій Комірний із Міністерства інфраструктури заробив 130 тис. 497 грн, у тому числі з премією та матеріальною допомогою. Вірі Роговій з Міністерства освіти нарахували 127 тис. 345 грн: оклад, надбавки, відпускні та допомога на оздоровлення.

Скільки міністри заробили за вересень 2021 року – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» підрахувало, скільки днів зберігали свою посаду голови всіх українських урядів.

За таймлайном можна відстежити, які кадрові перестановки переживав уряд Шмигаля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: