Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль і міністри заробили в травні

Читать на русском

В уряді готують законопроєкт про реформу системи оплати праці державних службовців. Як сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль, нову фінансову модель запровадять насамперед для членів уряду, Міністерства фінансів, Міністерства цифрової трансформації і для Національного агентства з питань державної служби. «Слово і діло» сьогодні пропонує подивитися, скільки у травні заробив сам Шмигаль і його міністри.

Найвища зарплата у травні була у колишнього міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Йому нарахували 108 тис. 924 грн, включаючи оклад, надбавки і компенсацію за невикористані дні відпустки. Наступник Степанова на цій посаді – Віктор Ляшко – заробив за минулий місяць 24 тис. 458 грн.

На другому місці за рівнем зарплати Ігор Петрашко, якого в травні звільнили з посади міністра економіки. Петрашко за останній місяць роботи нарахували 91 тис. 431 грн. Колишній міністр інфраструктури Владислав Криклій заробив за травень 72 тис. 685 грн.

Зарплата прем'єр-міністра Дениса Шмигаля за травень склала 55 тис. 30 грн. Стільки ж заробили міністр Кабміну Олег Немчінов, віцепрем'єри Ольга Стефанішина та Олег Уруський, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Найнижча зарплата у травні була у новопризначеного міністра інфраструктури Олександра Кубракова – 18 тис. 343 грн. Роман Лещенко з Міністерства аграрної політики ще не отримує зарплату.

Із заступників міністрів найбільше заробила Наталія Хоцянівська з Міністерства розвитку громад і територій – 150 тис. 315 грн, враховуючи оклад, надбавки, премію за квітень, відпускні, лікарняні та матеріальну допомогу на оздоровлення. Заступник голови МЗС Дмитро Сенік заробив 139 тис. 480 грн – з премією і допомогою для вирішення соціально-побутових питань.

Роман Єрмоличев з Міністерства фінансів заробив у травні 123 тис. 43 грн, Іван Руснак з Міністерства оборони – 120 тис. 993 грн, Михайло Хорєв з Міністерства екології – 110 тис. 50 грн.

Зарплати урядовців за квітень можна подивитися на наших інфографіках.

Нагадаємо, 12 червня виповнився рік, як уряд Дениса Шмигаля затвердив свою другу програму дій. «Слово і діло» проаналізувало, як Кабмін виконує обіцянки, зафіксовані в ній.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: