Зарплати в Кабміні: скільки у листопаді заробили міністри та їхні заступники

Читать на русском

Уряд Шмигаля у листопаді пережив значні кадрові перестановки. Звільнили Олексія Любченка, Андрія Тарана, Романа Абрамовського та Олега Уруського, Олексій Резніков перейшов працювати до іншого міністерства. Новими членами Кабміну стали Ірина Верещук, Юлія Свириденко та Павло Рябікін. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки минулого місяця заробили міністри та їхні заступники.

У листопаді найвища зарплата була в Андрія Тарана, якого звільнили з посади міністра оборони – 115 тис. 555 грн. Новий міністр Олексій Резніков за місяць заробив 83 тис. 331 грн.

На другому місці у рейтингу опинився міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Він заробив 101 тис. 340 грн – це лише оклад та надбавки.

На третьому місці – міністр юстиції Денис Малюська та його 100 тис. 773 грн зарплати за листопад. Йому, крім окладу та надбавок, виплатили зарплату за час відпустки та матеріальну допомогу на оздоровлення.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заробив 71 тис. грн. А найменша зарплата була у новопризначеного міністра з питань стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна – лише 3 тис. 133 грн.

Із заступників міністрів найвища зарплата у листопаді була у Юлія Гере з Міноборони – 159 тис. 596 грн.

Заступник міністра з питань реінтеграції окупованих територій Ростислав Замлинський заробив 122 тис. 280 грн, включаючи відпускні та премії.

Хороші зарплати мали заступники міністра соціальної політики. Борис Лебедцов заробив 127 тис. 394 грн: половину цієї суми становила допомога для вирішення соціально-побутових проблем, нарахували також премію.

Валерій Бушков із того ж міністерства заробив 122 тис. 491 грн, теж з урахуванням матеріальної допомоги.

Зарплати урядовців за жовтень можна подивитися тут.

Нагадаємо, раніше ми писали, які кадрові перестановки переживав уряд Шмигаля.

Також «Слово і діло» аналізувало, як президент Володимир Зеленський виконує програмну обіцянку «чесні чиновники матимуть гарантовані гідні зарплати».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: