Зарплати в Кабміні: скільки Шмигаль та міністри заробили у червні

Читать на русском

Український уряд у липні пережив нові зміни. Після більш ніж семи років на посаді у відставку подав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Як розповів Антон Геращенко, заяву було написано після прохання президента, але рішення про звільнення «готувалося давно». Посада глави МВС довго вакантною не залишалася – Рада призначила міністром нардепа від «Слуги народу» Дениса Монастирського. Сьогодні «Слово і діло» пропонує подивитися, які зарплати в червні були у членів Кабміну.

Найбільше у червні заробила міністр соціальної політики Марина Лазебна – 130 тис. 37 грн. Лазебній, крім окладу і надбавок, виплатили також відпускні та матеріальну допомогу на оздоровлення.

Трохи більше 77 тис. грн в минулому місяці нарахували міністру закордонних справ Дмитру Кулебі і главі Міноборони Андрію Тарану. Близько 66 тис. грн заробили міністр спорту Вадим Гутцайт, міністр юстиції Денис Малюська і міністр екології Роман Абрамовський.

Зарплата прем'єр-міністра Дениса Шмигаля склала 55 тис. 107 грн. Аналогічну суму нарахували Олегу Уруському та Михайлу Федорову.

Найменше в червні заробив віцепрем'єр – міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков – 49 тис. 49 грн.

Серед заступників міністрів найвища зарплата була в Ігоря Старобінського з Міністерства оборони – 209 тис. 10 грн. Юрій Петровський з Мінстратегпрому заробив у червні 159 тис. 57 грн. Трохи меншою була зарплата у заступника міністра освіти Любомири Мандзій – 133 тис. 567 грн. Петровський отримав відпускні, допомогу до щорічної відпустки та матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань, а Мандзій – відпускні та допомогу на оздоровлення.

Зарплати урядовців за травень можна подивитися на наших інфографіках.

Нагадаємо, як народні депутати голосували за призначення Дениса Монастирського очільником МВС, можна подивитися на нашій інфографіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: