Зарплати в Кабміні: скільки міністри та їхні заступники заробили наприкінці року

Читать на русском

Перед новорічними святами урядовців Дениса Шмигаля порадували досить високими зарплатами. Міністрам та їхнім заступникам, крім окладу та звичайних надбавок, нарахували відпускні, допомогу на оздоровлення та вирішення соціально-побутових проблем, а деяким і премії. Докладніше – на інфографіках «Слово і діло».

Серед міністрів найвищу зарплатню у грудні нарахували Дмитру Кулебі – 213 тис. 36 грн. Голова Міністерства закордонних справ отримав, крім окладу та надбавок, відпускні та понад 90 тис. грн допомоги на оздоровлення.

На другому місці у рейтингу міністр освіти Сергій Шкарлет, який заробив 153 тис. 963 грн, включно з оплатою за дні тимчасової непрацездатності та допомогою для вирішення соціально-побутових питань.

Міністр фінансів Сергій Марченко заробив 111 тис. 363 грн, це з урахуванням відпускних. Міністру з питань стратегічних галузей промисловості Павлу Рябікіну нарахували 102 тис. 76 грн – з урахуванням лікарняних та відпускних.

Близько 92-96 тисяч нарахували Олексію Резнікову, Олексію Чернишову, Марині Лазебній та Віктору Ляшку. Найнижчою минулого місяця була зарплата близько 68 тис. грн.

Якщо говорити про заступників міністрів, одні з найвищих зарплат були у Міністерстві оборони: там одразу троє заступників – Ганна Маляр, Іван Руснак та Олександр Поліщук – заробили понад 300 тисяч. Їм нарахували допомогу на оздоровлення, допомогу для вирішення соціально-побутових питань та премії.

Практично всі заступники міністра розвитку громад та територій заробили понад 100 тис. грн. У Міністерстві юстиції заступники Дениса Малюськи теж заробили понад 100 тис., їм, зокрема, виплатили дві премії – за листопад і грудень.

Перший заступник голови МЗС Еміне Джапарова заробила 225,8 тис. грн – з премією та матеріальною допомогою.

Зарплати членів уряду за листопад можна подивитися на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і діло» аналізувало, як міністри виконували обіцянки упродовж 2021 року.

Також ми писали, які обіцянки урядовці повинні виконати у 2022 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: