Вугільна справа: Порошенка та Медведчука можуть покликати на перехресний допит

Читать на русском
ДБР не відкидає можливості перехресного допиту Порошенка та Медведчука у справі про поставки вугілля з ОРДЛО.
Петро ПорошенкоФото Слово і діло

У Державному бюро розслідувань не відкидають проведення перехресного допиту колишнього президента України, нардепа Петра Порошенка та народного депутата Віктора Медведчука.

Про це розповіла радник із комунікацій ДБР Тетяна Сап'ян на брифінгу у Києві у п'ятницю, 14 січня. Зокрема, їй було запитання – чи можливий перехресний допит Порошенка та Медведчука.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

«Наскільки мені відомо, Кримінальний процесуальний кодекс не виключає такої можливості, і, відповідно, якщо буде відповідна база і буде потреба, то слідчі вживуть відповідних дій, відповідний фактаж зберуть і запросять на перехресний допит двох вищезгаданих осіб», - сказала Сап'ян

За її словами, ДБР сподівається, що Порошенко самостійно прийде на засідання суду у понеділок, 17 січня. Однак у якому суді проходитиме засідання у цій справі, а також час початку слухання Сап'ян поки що назвати не змогла.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Петру Порошенку підписали підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

У СБУ пояснили - політика підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставки вугілля з ПАР та організував поставки з ОРДЛО.

6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно Порошенка.

Сам Порошенко планує повернутись до Києва вранці 17 січня.

У вугільній справі також проходить нардеп ОПЗЖ Віктор Медведчук. Цього тижня суд продовжив йому домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: