Оприлюднено текст підозри для Порошенка

Читать на русском

Разом з Порошенком підозрюваними у цій справі проходять народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, бізнесмен Сергій Кузяра і колишній міністр енергетики Володимир Демчишин
Петро ПорошенкоВідкрите джерело

У мережі з'явився повний текст підозри, яку 20 грудня оголосили колишньому президенту України Петру Порошенку.

Текст підозри опублікувала Українська правда.

У документі за підписом заступника генерального прокурора України, Олексія Симоненка, йдеться про те, що Порошенка звинувачують у злочинах згідно зі ст.28-2 і ст. 111-1 (державна зрада), а також ст. 258-1 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

Суть справи полягає в тому, що Порошенка підозрюють у навмисному розриві контрактів з ПАР на закупівлю вугілля Україною у 2015 році, і діях, які призвели до придбання вугілля у псевдореспублік Донбасу, що автоматично означає фінансування терористичних організацій, якими визнали проросійських бойовиків в Донецькій і Луганській областях України.

Разом з Порошенком підозрюваними у цій справі проходять народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, бізнесмен Сергій Кузяра і колишній міністр енергетики Володимир Демчишин.

Нагадаємо, 20 грудня колишньому президенту Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій.

Пізніше Служба безпеки України на брифінгу пояснила, в чому справа. Колишнього президента підозрюють у тому, що він розірвав контракти на постачання вугілля з ПАР і організував поставки вугілля з ОРДЛО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: