У ДБР звинуватили Порошенка в неявці до суду, захист експрезидента все заперечує

Читать на русском
У ДБР стверджують, що Печерський суд Києва повинен був розглядати клопотання слідства про обрання Порошенку запобіжного заходу. Однак колишній президент не з'явився
Петро ПорошенкоЄвропейська солідарність

П'ятий президент України Петро Порошенко ухилився від явки до суду у справі, де він проходить підозрюваним, тому в суді можна буде наполягати на обранні більш жорсткого запобіжного заходу.

Про це заявила пресслужба Державного бюро розслідувань.

У ДБР стверджують, що Печерський суд Києва повинен був розглядати клопотання слідства про обрання Порошенку запобіжного заходу. Однак колишній президент не з'явився на судове засідання і тепер суд має право застосувати до нього більш суворий запобіжний захід.

Водночас адвокат Порошенка Ігор Головань написав, що ніякого виклику до суду не було.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

«Порошенко, виявляється, ухилився від явки до суду. Хто і коли викликав Петра Порошенка до суду, жалюгідні брехуни з ДБР не повідомляють. Бо не викликали. Навпаки, досі приховують текст рішення про затримання» - повідомив він у своєму блозі.

Нагадаємо, що в грудні 2021 року співробітники ДБР намагалися вручити Порошенку повістку про виклик для проведення процесуальних дій, але він проігнорував представників правоохоронного органу і поїхав у невідомому напрямку.

З метою виконання народним депутатом покладених на нього процесуальних обов'язків, слідчий за погодженням з в.о. Генерального прокурора звернувся до Печерського райсуду Києва з відповідним клопотанням про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу. У зв'язку з тим, що вказаний нардеп ухилився від явки до суду, вказане клопотання досі не розглянуто слідчим суддею.

6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно Порошенка. Пізніше захист колишнього президента зажадав від судді районного Печерського суду Києва призначити судове засідання в день повернення Порошенка в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: