Заарештовано все майно Порошенка

Читать на русском
Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно колишнього президента України, нардепа Петра Порошенка.
Петро Порошенкофото Дмитро Ларін /УП

Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно колишнього президента України, нардепа Петра Порошенка.

Про це повідомив адвокат політика Ігор Головань у четвер, 6 січня, після засідання суду. Його коментар оприлюднила пресслужба Європейської солідарності у Facebook.

Порошенку оголосили про підозру у «вугільній справі»: у яких ще провадженнях фігурує п'ятий президентПетру Порошенку оголосили про підозру у держзраді у справі про закупівлю вугілля. У яких ще провадженнях фігурує п'ятий президент.

Рішення було ухвалено сьогодні за клопотанням Офісу генпрокурора.

«Зараз накладено арешт на все майно Петра Олексійовича», - сказав Головань.

Він додав, що повний текст рішення Печерський суд готується оприлюднити 14 січня. Також адвокат повідомив, що сторона захисту подаватиме апеляцію. Крім того, адвокати Порошенка планують звернутися до Європейського суду з прав людини.

Інформацію щодо арешту майна Порошенка підтвердили в Офісі генпрокурора.

«Судом прийнято рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше», - повідомила пресслужба ОГП.

Зазначимо, напередодні Порошенко заявив, що 17 січня повернеться до Києва, щоб з'явитися до суду та провести зустріч із генеральним прокурором.

Нагадаємо, Порошенку 20 грудня 2021 року підписали підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. За версією правоохоронців, він може бути причетний до організації злочинної схеми поставок вугілля з окупованого Донбасу.

Служба безпеки України пояснила, що політика підозрюють у тому, що він розірвав контракти на поставки вугілля з ПАР та організував поставки з ОРДЛО.

«Слово і діло» розібралося, в яких справах Порошенку вже оголосили про підозру, а які провадження розслідуються чи були закриті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: