Медведчуку знову продовжили домашній арешт – нардеп

Читать на русском
Печерський райсуд Києва сьогодні продовжив ще на два місяці домашній арешт нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку у так званій вугільній справі.
Фото Слово і діло

Печерський районний суд Києва сьогодні продовжив ще на два місяці домашній арешт нардепу ОПЗЖ Віктору Медведчуку у так званій «вугільній справі».

Про це повідомив депутат ОПЗЖ Ренат Кузьмін у понеділок, 10 січня, у своєму Telegram-каналі.

Державна зрада і сприяння тероризму: у яких кримінальних провадженнях фігурує МедведчукУ яких кримінальних провадженнях фігурує Віктор Медведчук та за якими статтями, дивіться на інфографіці.

«Суддя Печерського суду Києва Олег Білоцерковець щойно продовжив Медведчуку домашній арешт до 10 місяців, при тому, що за законом максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців (в одному кримінальному провадженні на досудовому розслідуванні – ред.)», - написав він.

Таким чином, якщо рахувати від 10 січня продовження домашнього арешту Медведчука на два місяці, тобто на 60 діб, то його строк продовжили до 10 березня 2022 року.

Нагадаємо, 11 травня 2021 року Медведчуку було повідомлено про підозру в держзраді та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

8 жовтня йому повідомили про підозру за державну зраду та сприяння діяльності терористичної організації. За словами Генпрокурора Ірини Венедіктової, у справі йдеться, зокрема, про закупівлю вугілля з СОТ у терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

12 жовтня Печерський районний суд Києва відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

2 листопада суд обрав Медведчуку новий запобіжний захід у справі про держзраду і замах на розграбування національних цінностей. 17 грудня Медведчука знову залишили під домашнім арештом у вугільній справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: