Справа Порошенка: у ДБР знову уточнили деталі щодо активів «Прямого» та «5 каналу»

Читать на русском
Печерський райсуд Києва заарештував лише ті частки каналів Прямий та 5 канал, які належать експрезиденту Петру Порошенку, заявили у ДБР.
facebook.com/petroporoshenko

Печерський райсуд Києва заарештував лише ті частки каналів «Прямий» та «5 канал», які належать експрезиденту Петру Порошенку. Загалом у цих медіа кілька бенефіціарів.

Про це повідомила на брифінгу речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян, передає Укрінформ.

Янукович, Порошенко, Шарій: кому з 2014 року оголошували підозру у держзрадіПро підозру у державній зраді повідомляли Петру Порошенку, Віктору Януковичу, Анатолію Шарію, Віктору Медведчуку.

Вона нагадала, що суд заарештував майно, яке, згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Єдиним реєстром юридичних осіб, належить Порошенко на правах власності. Це об'єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

«У ЗМІ з'явилася інформація, що суд заарештував активи телеканалів «5 канал» та «Прямий», власником яких є медіахолдинг «Вільні медіа». ДБР заявляє, що ця інформація є маніпулятивною і не відповідає дійсності. Обидва канали можуть вільно продовжувати свою роботу. Арешт на корпоративні права на зазначені канали та їх активи не накладався і жодних обмежень їхньої діяльності не сталося», - сказала вона.

За словами Сап'ян, «насправді, згідно з рішенням суду, заарештовано частки у статутному капіталі ТОВ та дочірнього підприємства, бенефіціарним власником яких є народний депутат Петро Порошенко».

Нагадаємо, 6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно колишнього президента України, нардепа Петра Порошенка.

У ДБР тоді заявили, що суд заарештував лише те майно колишнього Порошенка, яке належить йому на підставі даних реєстрів. Активи телеканалів «Прямий» та «5 канал» сюди не належать.

Згодом з'явилися нібито докази арешту активів каналів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: