Порошенко переписав на сина корпорацію Roshen у 2019 році – «Слідство.Інфо»

Читать на русском
Петро Порошенко переписав корпорацію Roshen та інший великий бізнес на старшого сина Олексія кілька років тому. Зараз це може допомогти уникнути арешту активів Roshen.
Петро ПорошенкоФото Слово і діло

Колишній президент України, нардеп Петро Порошенко переписав корпорацію Roshen та інший великий бізнес на старшого сина Олексія. На тлі нещодавніх подій із арештом майна Порошенка це може допомогти не втратити активи корпорації. Адже суд заарештував лише те майно нардепа, яке належало йому особисто.

Про це йдеться у новому розслідуванні «Слідство.Інфо» «ПОROSHENчик».

Журналісти нагадали, що 6 січня Печерський райсуд заарештував усе майно Порошенка.

ДБР розраховує, що запобіжний захід Порошенку оберуть 17 січняПетро Порошенко планує повернутися в Україну 17 січня. В ДБР планують у цей день обрати колишньому президентові запобіжний захід.

Проте, як з'ясувалося під час розслідування, серед цих компаній немає кондитерської корпорації Roshen. Цю інформацію «Слідству.Інфо» також підтвердив прокурор Офісу Генпрокурора Юрій Бєлкін.

«Roshen вважається найціннішим серед активів, які приписують експрезидентові. Як повідомив журналістам заступник головного редактора Forbes Україна Володимир Ланда, їхня редакція оцінює Roshen у понад 1,1 мільярда доларів. Загалом же статки Петра Порошенка разом з Roshen у минулому році Forbes оцінив в 1,6 мільярда доларів», - уточнили журналісти.

Як йдеться у матеріалі, ключовими бізнес-активами експрезидента з 2019 року володіє його старший син Олексій. Йдеться про близько п'ять десятків компаній, значна частина яких безпосередньо пов'язана з корпорацією Roshen. На Порошенка-молодшого також переписали аграрний бізнес нардепа.

Журналісти звернулися за коментарем до представників Порошенка щодо цілей передачі своїх бізнес-активів синові.

У пресслужбі Петра Порошенка відповіли, що: «Олексій Порошенко припинив політичну карʼєру у 2019 році. Після цього за рішенням трастового керуючого йому було надано усіх прав та повноважень кінцевого бенефіціарного власника «сліпого» трасту. Це було повʼязано виключно з припиненням політичної діяльності Олексія Порошенка та подальшим забезпеченням відділення політичної діяльності Петра Порошенка від бізнесу».

Петро Порошенко врятував від арешту мільярдний бізнес, вчасно переписавши його на синаslidstvo info

Нагадаємо, 6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на все майно колишнього президента України, нардепа Петра Порошенка.

У ДБР тоді заявили, що суд заарештував лише те майно Порошенка, яке належить йому на підставі даних реєстрів. Активи телеканалів «Прямий» та «5 канал» сюди не належать.

Згодом з'явилися нібито докази арешту активів каналів.

Проте після цього у ДБР уточнили, що заарештовано лише ті частки каналів «Прямий» та «5 канал», які належать Порошенку. У цих медіа не один бенефіціар.

Порошенко планує повернутися до України 17 січня 2022 року. ДБР розраховує, цього дня йому оберуть запобіжний захід.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: