Встигнути за лічені дні: які обіцянки місцева влада має виконати до кінця року

Читать на русском
Віталій Кличко вже, очевидно, провалить обіцянку відкрити до кінця року дві станції метро, а Андрій Садовий не встигає вчасно запустити електронний квиток.
Слово і діло

За три тижні до Нового року «Слово і діло» вирішило нагадати політикам, які обіцянки їм ще потрібно виконати. Ми вже писали про обіцянки президента Володимира Зеленського, а також членів уряду, сьогодні черга місцевої влади – мерів та голів обладміністрацій.

Відкрити дві станції метро та створити дорожній фонд: що потрібно встигнути зробити мерам

У Віталія Кличка залишилося багато глобальних завдань до кінця року, і частина з них, ймовірно, буде не виконана.

Столичний мер обіцяв до кінця року відкрити дві станції метро – «Мостицька» та «Проспект Правди». Але з будівництвом метро на Виноградарі виникли проблеми, і терміни завершення проєкту можуть перенести аж на 2023 рік.

Також Кличко обіцяв цього року провести реконструкцію Контрактової площі та вулиці Сагайдачного. Але роботи ще навіть не розпочинали.

Крім того, в 2021-му мер обіцяв завершити реконструкцію Пейзажної алеї, оновити парки Рильського та Голосіївський, відкрити океанаріум у зоопарку.

І цього року у Києві мають відкрити міський дитячий кардіологічний центр. «Вже незабаром маленькі кияни, які потребують високоспеціалізованої кардіологічної та кардіохірургічної допомоги (діагностики, медикаментозного лікування та хірургічної корекції вроджених вад серця та судин), зможуть отримати її у міському кардіоцентрі», – розповів Кличко восени минулого року. Кардіологічний центр буде розміщено в новому корпусі на чотири поверхи поряд із Науково-практичним медичним центром дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ. Станом на кінець липня тривало вирішення юридичних питань, пов'язаних із оформленням комунального підприємства.

Є у Кличка й менш масштабні обіцянки з терміном до кінця року: наприклад, закупити 50 нових тролейбусів та 10 трамваїв, провести ремонт та реконструкцію в садках тощо.

Мер Львова Андрій Садовий обіцяв цього року запустити електронний квиток для проїзду у громадському транспорті. Будуть три види карток: загальна – для регулярного застосування, персоналізована – для пільговиків та інших категорій громадян, туристична – для короткострокових поїздок. Але, схоже, Садовий у 2021-му не встигне виконати обіцянку: попередньою датою введення е-квитка називали 13 січня 2022 року.

У мера Чернівців Романа Клічука досить багато обіцянок, які потрібно виконати до кінця року – усі з передвиборчої програми. Серед найцікавіших – розробити концепцію озеленення міста, створити дорожній фонд, інформаційний портал культурних подій міста, запровадити програму громадського здоров'я, розробити концепцію розвитку сполучення Чернівців з іншими містами.

Також Клічук обіцяв розробити транспортну модель Чернівців. У серпні мер розповів деякі деталі: планується, що приватні автобуси не дублюватимуть маршрути комунального транспорту, та закуплять нові автобуси та тролейбуси.

Мер Вінниці Сергій Моргунов обіцяв цього року ввести в експлуатацію новий корпус лікарні швидкої допомоги, станом на початок грудня його не відкривали.

Мають цього року реалізувати перший етап реконструкції парку «Хімік». Станом на листопад роботи тривали: на центральній алеї встановили 12 опор під світильники, закінчували укладати плитку, продовжували оновлення пішохідних зон та фонтану.

Крім того, Моргунов обіцяв оновити дитячий садок №16 та його територію. Але цього року, схоже, не встигнуть: у жовтні у міській раді повідомили, що до кінця 2021-го завершать лише першу чергу робіт.

Обіцянку відкрити новий садок на Вінницьких Хуторах, швидше за все, буде виконано. На початку грудня дитячий садок вже готували до відкриття, там поставили меблі, обладнання для харчоблоку та пральні, була постільна білизна, посуд та господарський інвентар.

Борис Філатов обіцяв цього року закінчити реконструкцію Льодової арени у Дніпрі. «Слово і діло» надіслало запит, щоб дізнатися, як йдуть роботи.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків обіцяв цього року відремонтувати щонайменше 60 дворів. До кінця грудня він із завданням, очевидно, не впорається: станом на кінець листопада було відремонтовано лише 18 дворів, ще в 4 тривали роботи.

Капітальний ремонт вулиці Вербицького, який Марцінків теж запланував на 2021-й, планують таки завершити цього року.

Все йде до того, що мер Ужгорода Богдан Андрєєв провалить обіцянку збільшити кількість спортивних стипендій. У міській раді нам уже двічі відповідали, цього року кількість стипендій для спортсменів не підвищувала.

Відкрити льодову арену та закінчити будівництво басейну: що мають зробити голови ОДА

Керівник Запорізької обладміністрації Олександр Старух обіцяв, що до кінця року у Мелітополі відкриють льодову арену, а у Василівці завершать будівництво стадіону. Також він казав, що до кінця 2021-го відкриють автомагістраль, що сполучає лівий та правий берег.

Василь Володін обіцяв цього року оснастити новою технікою 55 сільських амбулаторій у Київській області, провести капітальний ремонт у яслах «Чебурашка» у Вишневому та «Райдуга» в Обухові, реалізувати в області 47 об'єктів дорожнього господарства.

Володимир ТрушГолова Тернопільської обласної державної адміністрації
Труш пообіцяв у 2021 році здати в експлуатацію "Водну арену "Тернопіль"Сказано 1 липня 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

Голова Донецької ОДА Павло Кириленко пообіцяв до кінця року завершити будівництво фільтрувальних станцій технічної води у Мар'їнці та Красногорівці. Також серед його завдань – побудувати сміттєперевантажувальну станцію у Бахмуті, закінчити будівництво 25-метрового басейну у Краматорську та басейну «Нептун» у Маріуполі.

Сергій Гайдай, який очолює Луганську обладміністрацію, обіцяв цього року встановити щонайменше 70 спортивних майданчиків; відремонтувати всі основні магістральні дороги області, а також дороги, що ведуть до опорних шкіл та лікарень; завершити реконструкцію дитячого садка «Росинка» у Лисичанську.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко обіцяв цього року збудувати «Прозорий офіс» у Баранівці. Будівля складатиметься з двох блоків: у першому буде розміщено ЦНАП, у другому – торговельно-тренінговий центр. В обладміністрації «Слово і діло» повідомили, що будівництво йде за планом.

Олександр Скічко обіцяв до кінця року завершити реконструкцію злітно-посадкової смуги Черкаського аеропорту. Наприкінці листопада аеродром отримав сертифікат та були подані документи щодо введення в експлуатацію смуги.

Голова обладміністрації також обіцяв закінчити будівництво 27 сільських амбулаторій, реконструювати на Черкащині 7 спортивних об'єктів та зробити дорогу від Канівської ГЕС до Тарасової гори.

Нагадаємо, раніше ми аналізували, як виконують обіцянки лідери парламентських фракцій: Давид Арахамія («Слуга народу»), Юрій Бойко та Вадим Рабінович («Опозиційна платформа – За життя»), Ірина Геращенко та Артур Герасимов («Європейська солідарність»), Юлія Тимошенко («Батьківщина»).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: