Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко планує провести реконструкцію Контрактової площі у 2021 році

27 травня 2020 року мер Києва Віталій Кличко розповів про плани провести реконструкцію Контрактової площі наступного року.
Не виконано
Сказано 27 травня 2020 р.

Джерело

  • https://kyivcity.gov.ua/news/vitaliy_klichko_misto_bude_vidstoyuvati_pishokhidnu_zonu_na_kontraktoviy_ploschi_ta_vulitsi_sagaydachnogo/
  • Лист КМДА від 15 червня 2021 року
  • https://podil.kyivcity.gov.ua/news/25012.html

Результат

14 грудня 2021 року заступник голови КМДА Валентин Мондриївський повідомив, що реконструкція Контрактової площі залишається пріоритетним завданням на 2022 рік. Наразі підготовлено проєкт розпорядження щодо затвердження вартості по проєкту "Реконструкція інженерно-транспортних споруд та скверів № 1, № 2, № 3 на Контрактовій площі". Оскільки реконструкцію зазначеної площі не проводили та навіть не розпочали у 2021 році, то обіцянка отримує статус "не виконано".

Нагадаємо про перебіг подій:

Реконструкція Контрактової площі запланована в рамках реалізації проекту «Київська вітальня» на території архітектурно-історичної зони у Подільському районі м. Києва.

Станом на 15 червня 2021 року відбулася презентація проекту переможця архітектурного бліц-конкурсу на визначення кращої концепції організації громадського простору.

Переможцем конкурсу став проект «Київська вітальня» Архітектурного бюро «Buro-o», який передбачає облаштування на Контрактовій площі підземного археологічного музею, перетворення частини вул. Сагайдачного на пішохідну, озеленення, нове освітлення та створення комфортного громадського простору, включаючи велосипедну інфраструктуру.