Зеленський на пресмарафоні дав 16 обіцянок, але майже всі лунали раніше

Читать на русском
Володимир Зеленський дав 16 обіцянок під час пресмарафону 26 листопада. Але тільки чотири з них нові, решту він озвучував раніше.
Слово і діло

Президент Володимир Зеленський 26 листопада провів пресмарафон за участю 30 журналістів. За даними «Слово і діло», за п'ять із половиною годин спілкування глава держави дав 16 обіцянок, проте більшість із них уже звучали раніше.

Пролунало лише чотири нові обіцянки:

  • Депутати не обиратимуть президента України. «Депутати не обиратимуть президента України. Ми цього не плануємо, а далі – не можу це сказати», – сказав Зеленський.

  • Буде реалізовано проєкти пілотної термомодернізації багатоквартирних будинків у 2022-2023 роках. «Реформа термомодернізації всіх багатоповерхових будинків для держави коштуватиме 300 млрд гривень. Це складна реформа, таких коштів в Україні сьогодні немає. Але для мене та майбутньої влади це єдиний вихід, і єдина, найважливіша на сьогодні реформа для енергонезалежності держави. Я вважаю, що ми можемо це зробити. На найближчі три роки ця сума становитиме 100 млрд», – розповів президент.

  • Путчу, тобто перевороту за участю військових, в Україні не буде: «Ми маємо серйозну армію, серйозного головнокомандувача. Я поважаю армію. Я знаю, що вони шанують мене. Наша армія – не путчисті, вони цим не займаються».

  • Зеленський не розпускатиме парламент дев'ятого скликання.

Володимир Зеленський знову пообіцяв реформувати Окружний адміністративний суд Києва, а також довести до кінця судову реформу. Про судову реформу президент говорив ще на початку своєї каденції, а про ОАСК – у лютому цього року.

Також президент знову пообіцяв скоротити кількість народних депутатів (про це він також говорив на початку року) та запровадити механізм проведення місцевих референдумів (у жовтні минулого року він це вже пообіцяв).

Пресмарафон Зеленського «30 запитань президенту»: головнеПресмарафон Володимира Зеленського 26 листопада 2021 року. Читати та дивитися онлайн на Слово і діло.

Повторив Зеленський свою програмну обіцянку провести пенсійну реформу та впровадити накопичувальну систему. Вже втретє Зеленський пообіцяв онлайн-вибори: він говорив про це ще до обрання, а згодом у лютому 2020-го.

Не нова обіцянка прозвучала сьогодні про підвищення зарплат військовим та про те, що найближчим часом запрацює механізм деолігархізації.

Також утретє Зеленський пообіцяв не тікати з України як Віктор Янукович: «Хочу сказати, що я не Янукович. Тікати я нікуди не буду. І не Порошенко. На загибелі людей Небесної Сотні, на бульдозер вилазити я також не буду». Це ж він говорив напередодні другого туру президентських виборів і буквально нещодавно у жовтні.

Сьогодні президент пообіцяв, що не боротиметься за владу. Щось схоже він писав у своїй передвиборчій програмі: балотуватись на один термін, щоб змінити систему.

Повторилася торішня обіцянка з'їхати з державної дачі у Конча-Заспі. На цю ж тему було ще одне не нове зобов'язання – напрацювати програму використання державних резиденцій.

Нагадаємо, «Слово і діло» вело текстову трансляцію сьогоднішнього пресмарафону.

На пресконференції у травні цього року Володимир Зеленський дав 15 обіцянок. А на пресконференції, присвяченій річниці перебування на посаді – близько 30 обіцянок. «Слово і діло» потім аналізувало, як склалася їхня доля.

У річницю дебатів на стадіоні ми писали, що зараз із претензіями, які Володимир Зеленський пред'являв Петру Порошенку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: