За кермом нардеп: ДТП за участю нинішніх та колишніх «слуг народу»

Читать на русском

Слово і діло вирішило згадати, хто з колишніх та чинних членів фракції Слуга народу потрапляв у ДТП.
Слово і діло

На Київщині днями сталася чергова ДТП за участю нардепа від «Слуги народу»: автомобіль Олексія Ковальова не розминувся з вантажівкою. На щастя, ніхто серйозно не постраждав. Колишнім та нинішнім членам «Слуги народу» за кермом «не таланить»: за 2021 рік це вже геть не перша аварія за їхньою участю. «Слово і діло» пропонує згадати інші інциденти.

Олексій Ковальов

«Слуга народу» Олексій Ковальов потрапив до ДТП у понеділок вранці, 15 листопада, на трасі Київ-Одеса. У поліції повідомили, що біля повороту на село Хлепче зіткнулися вантажний автомобіль MAN під керуванням 52-річного водія та Mercedes-Benz під керуванням 32-річного чоловіка.

«За попередніми даними аварія сталася, коли вантажівка здійснювала маневр розвороту, а легковик рухався у зустрічному напрямку. Внаслідок аварії водій автомобіля Mercedes-Benz отримав численні тілесні ушкодження, серед яких травми головного мозку та кінцівок», – повідомили в поліції, не згадавши, що за кермом Mercedes-Benz був нардеп.

Спочатку про те, що у ДТП постраждав «слуга народу», повідомили ЗМІ. Потім коментар дали вже у фракції, мабуть, навчені досвідом попередніх аналогічних інцидентів.

У фракції повідомили, що нардеп рухався головною дорогою і мав перевагу в русі, але «не виключає, що міг допустити порушення правил дорожнього руху, за що готовий понести відповідальність». У Ковальова виявилися незначні травми, він здав усі аналізи на вміст в організмі заборонених речовин – алкоголю та наркотиків у крові не виявили.

«Щодо автомобіля, в якому перебував Олексій Ковальов: він перебуває у користуванні народного депутата. Інформація про це буде надана їм у декларації про доходи за 2021 рік», – наголосили у пресслужбі.

Сам Ковальов також підтвердив, що потрапив у ДТП і повідомив, що з ним усе гаразд.

Розслідуванням займається ДБР. Правоохоронці повідомили, що не бачать підстав для притягнення до кримінальної відповідальності ні депутата, ні водія вантажівки. Обидва водії не мали ознак алкогольного сп'яніння.

Олександр Трухін

Найскандальніша на даний момент ДТП сталася за участю Олександра Трухіна 23 серпня.

Того вечора на в'їзді до Києва в аварію потрапив голова комітету арбітрів Української федерації футболу Лучано Лучі. «Водій автомобіля Audi не дотримувався безпечної дистанції та швидкості руху. Він зіткнувся з автомобілем Ford, після чого перший транспортний засіб наїхав на автомобіль Daewoo. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди шестеро людей, серед яких двоє дітей та голова комітету арбітрів УАФ Лучано Луче, отримали тілесні ушкодження», – повідомили ЗМІ з посиланням на джерела в поліції.

Потім ЗМІ повідомили, що за кермом Audi був «слуга народу» Трухін. Він перебував у стані алкогольного сп'яніння та відмовився пройти тест.

За даними місцевого видання «Полтавщина», вдень ДТП Трухін випивав разом із головою Полтавської ОДА Олегом Синьогубовим та головою облради Олександром Біленьким. Потім він сів за кермо, на в'їзді до Києва сталася аварія. Сам нардеп не постраждав.

І Трухін, і «Слуга народу» кілька днів відмовлялися від коментарів. Депутат підтвердив факт ДТП лише 1 вересня: за його словами, він «ніколи не збирався приховувати своє перебування на місці аварії, сприяв співробітникам поліції у збиранні інформації та дав усі свідчення».

ДТП з депутатом Трухіним: що відомо на даний моментНародний депутат від Слуги народу Олександр Трухін став винуватцем ДТП. Зібрали, що про це відомо.

«Так, я справді був на місці аварії. І не збирався цього приховувати – ні тоді, ні зараз. Під час аварії сильно вдарився головою. Працівники швидкої допомоги, які прибули на місце події, діагностували закриту черепно-мозкову травму та гіпертонічний криз», – заявив Трухін.

Розслідування ДТП просувається дуже повільно: правоохоронці досі не змогли встановити, чи Трухін перебував за кермом автомобіля. Партія також не вжила дисциплінарних заходів до депутата – «через відсутність юридичних підстав».

До речі, після того, як стало відомо, що Трухін був учасником аварії, новину про ДТП видалили понад 30 медіа.

Олександр Дубінський

Олександр Дубінський потрапив у ДТП за місяць після свого виключення із фракції «Слуга народу».

Аварія сталася вранці 1 березня на дорозі Київ-Чоп біля міста Стрий (Львівська область): зіткнулися автомобілі Jeep та Toyota (саме ним керував депутат).

За даними джерел «Слово і діло» у правоохоронних органах, Дубінський міг не впоратися з кермуванням та виїхав на зустрічну смугу. Водій та пасажир автомобіля Jeep отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані. Усі учасники ДТП були тверезими.

Того ж дня факт аварії підтвердив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія: «Сьогодні він (Дубінський – ред.) потрапив у ДТП. Я сьогодні йому дзвонив, питав, чи потрібна йому якась допомога, він сказав, що все нормально, почувається добре, постраждалих немає. Машина трохи побита, своїм ходом добирається до Києва».

Олександр Юрченко

Скандальний нардеп Олександр Юрченко потрапив у ДТП також у статусі колишнього члена фракції «Слуга народу». 8 липня місцеве видання повідомило, що людина, схожа на Юрченка влаштувала ДТП у центрі Львова, а потім напала на іншого водія.

Юрченко за кермом автомобіля Ford Mustang заднім ходом виїжджав з паркування та врізався у Volkswagen. Депутат намагався втекти з місця аварії, але дорогу було заблоковано іншим автомобілем. Юрченко вийшов з машини і вибив мобільний телефон із рук другого водія, який знімав те, що відбувається.

У Львові нардеп на Mustang скоїв аварію і напав на водіяVARTA1

Водій Volkswagen також повідомив, що Юрченко поводився агресивно і, можливо, перебував під дією наркотичних речовин. Пізніше нардеп Гео Лерос оприлюднив фото нібито протоколу обстеження Юрченка та висновок лабораторії, який підтверджує наркотичне сп'яніння.

За кілька днів Юрченко підтвердив, що потрапив в аварію, але заявив, що результати аналізів на наркотики нібито підроблені. «Аналізи на всі наркотики є негативними. Аналізи, які робляться довгий час, це розширений аналіз крові, який незабаром буде готовий, який охопить більший термін вживання наркотиків, я також надам», – пообіцяв нардеп.

Свого слова він так і не дотримав: результатів медичного розслідування не було оприлюднено.

Євген Брагар

Не аварія, але все ж таки скандал за кермом, стався зі «слугою народу» Євгеном Брагаром. Увечері 3 липня поліція Києва зупинила автомобіль Toyota Camry, за кермом якого був депутат, через відсутність освітлення держномера.

Під час перевірки у поліції виникли питання щодо стану депутата, йому запропонували пройти тест на наркотики, що він і зробив.

Через два дні у МВС повідомили, що перевіряють законність дій поліцейських: під час затримання нардепа у них було вимкнено бодікамери, а це порушення. В результаті патрульних та їхніх керівників відсторонили.

Наприкінці липня зі ЗМІ стало відомо, що Нацполіція скасувала адміністративний протокол на Брагаря на підставі одержаних результатів експертизи – наркотичних речовин в організмі депутата не виявили.

Сам Брагар нещодавно заявив, що вважає цей інцидент «замовленням» колишнього глави МВС Арсена Авакова: «На скільки мені потім розповіли, це було «замовлення» голови МВС. Під міністром крісло хиталося дуже давно, і він вирішив у такий спосіб затриматися на посаді. Він організовував поліцейські хвости за депутатами, яких зупиняли та влаштовували провокацію. Мені довелося доводити, що я був тверезий».

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, які в Україні траплялися резонансні смертельні ДТП та на якому етапі перебувають розслідування.

Олександра Худякова, спеціально для «Слово і діло»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: