ДТП з депутатом Трухіним: що відомо на даний момент

Читать на русском

Народний депутат від Слуги народу Олександр Трухін став винуватцем ДТП. Зібрали, що про це відомо.
ua.news

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Трухін, за даними ЗМІ, 23 серпня став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди при в'їзді в Київ. Повідомляється також, що депутат був за кермом у стані алкогольного сп'яніння. Однак через кілька днів новина про цю аварію зникла з десятків ЗМІ. «Слово і діло» зібрало все, що на даний момент відомо про ДТП за участю Трухіна.

ДТП з нардепом Трухіним: обставини інциденту

Увечері 23 серпня стало відомо, що в Києві в ДТП потрапив глава комітету арбітрів Української федерації футболу Лучано Лучі. Про це повідомило інформаційне агентство «Центр новин» з посиланням на джерела в патрульної поліції: «Водій автомобіля Audi не дотримався безпечної дистанції та швидкості руху. Він зіткнувся з автомобілем Ford, після чого перший транспортний засіб наїхав на автомобіль Daewoo. В результаті дорожньо-транспортної пригоди шестеро людей, серед яких двоє дітей і голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі, отримали тілесні ушкодження».

Трохи пізніше видання з посиланням на джерела повідомило, що за кермом Audi був депутат від «Слуги народу» Олександр Трухін. За словами очевидців, він був в стані алкогольного сп'яніння, але відмовився пройти тест.

Хронологію подій опублікувало місцеве видання «Полтавщина». За їхніми даними, Трухін, який є головою обласної організації партії «Слуга народу», вранці 23 серпня брав участь в урочистому заході в Полтаві.

Після він разом з головою ОДА Олегом Синєгубовим і головою облради Олександром Біленьким були помічені в ресторані «Лілея» – депутат пив віскі. «На зауваження присутніх, що йому ж сідати за кермо, нардеп відповів жартом, що наші закони мають суворе покарання, але вони не є обов'язковими для виконання. Тому Трухін пив нарівні з полтавчанами і потім сів за кермо автомобіля Audi і поїхав в напрямку Києва. Є інформація, що автомобіль Трухіна зупинявся на трасі біля ресторану «Каспій», – пише видання.

О 15:45 автомобіль Трухіна на в'їзді до Києва зіткнувся з автомобілем Ford. В результаті постраждали шість осіб, сам нардеп травм не отримав.

«У машині Audi знаходилося троє чоловіків. Всі п'яні. Після наїзду одна людина була затиснута ззаду між сидінням водія. Сам водій був в досить сильному алкогольному сп'янінні. Він спробував втекти з місця аварії, але його затримали», – повідомили очевидці ДТП «Центру новин».

Що про ДТП з Трухіним кажуть у поліції

За даними «Суспільного», в поліції підтвердили факт ДТП на Бориспільській трасі, але при цьому не називали імен учасників. Спікер поліції Юлія Гірдвіліс повідомила, що за фактом ДТП порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Відео ДТП "Слуги народу" Олександра Трухіна, яке намагалися "приховати"Українська правда

Джерело «Української правди» в Міністерстві внутрішніх справ повідомив, що справою про ДТП займається Державне бюро розслідувань. Патрульна поліція при цьому встановила, що за кермом був депутат Трухін.

Від самого Трухіна коментарів поки не було.

Десятки медіа видалили новину про аварію

Через кілька днів інформація про ДТП зникла з сайтів більше 30 видань, або була змінена. Зокрема, новина видалили «Футбол 24», УНН, «Вести», «Комсомольська правда в Україні», «Українські новини», ТСН, «Обозреватель», Football.ua, «Факти», «Аргументи і Факти», «Гордон », УНІАН, «Судово-юридична газета» та інші.

Кілька ЗМІ повідомили, що їм пропонували «на комерційних засадах» вирішити питання з видаленням публікації. Журналіст проєкту «Зупини Лося» Костянтин Андріюк повідомив, що за видалення новини сайтам пропонували від 200 доларів.

У «Слузі народу» не змогли підтвердити участь Трухіна в ДТП

Глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко в коментарі Новому времени не зміг підтвердити участь Олександра Трухіна в ДТП. «Ми про це теж дізналися зі ЗМІ. Ми чекаємо в першу чергу реакцію Національної поліції. Якщо вони якусь мають там інформацію, то повинні публічно її надавати. В інших випадках, де були наші депутати задіяні в якості водіїв, ця інформація була. Думаю, що і тут буде. Також, думаю, можна звернутися за коментарями до Олександра. Ми можемо тільки продовжувати послідовно підкреслювати, що ми за неупереджені розслідування в подібних випадках», – заявив Корнієнко.

Він також зазначив, що партія «не примушувала ЗМІ видаляти публікації». За словами Корнієнка, пропозиції медіа видалити новини можуть бути чиєюсь «піар-війною».

Нагадаємо, спікер парламенту Дмитро Разумков виступив за позбавлення нардепів мандата за водіння в нетверезому стані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: