Найрезонансніші смертельні ДТП: що сталося із винуватцями аварій та на якому етапі справи

Читать на русском

У Харкові наприкінці жовтня сталася резонансна аварія. Автомобіль Infiniti, за кермом якого перебував 16-річний хлопець, на великій швидкості врізався в Chevrolet. Водій останнього загинув. Винуватця ДТП відправили під арешт без права застави. «Слово і діло» пропонує згадати найбільш резонансні дорожньо-транспортні пригоди за останні роки та подивитися, на якому етапі зараз справи.

За 2017 рік у ДТП загинуло 3 432 людей. Наступні кілька років кількість загиблих внаслідок аварії була майже аналогічною.

За дев’ять місяців 2021 року у дорожньо-транспортних пригодах загинуло 2 225 людей.

У 2017 році за фактом смерті потерпілого або заподіяння тяжких тілесних ушкоджень винесли 1 578 обвинувальних вироків, ще 78 ‒ за фактом загибелі кількох людей.

У наступному році таких вироків було ще більше. У 2021 році кількість ухвал суду щодо смерті потерпілого сягнула 1 273, а за кількох людей – 64.

Одним з найбільш гучних та резонансних ДТП стала аварія у Харкові у 2017 році. Тоді авто на великій швидкості, за кермом якого була Олена Зайцева, зіткнувся на перехресті з Volkswagen Touareg бізнесмена Геннадія Дронова і влетіло у людей на переході.

Вирок Зайцевій і Дронову. Чому це не кінець та як боротися з порушниками ПДР?26 лютого 2019 року суд оголосив вирок у справі смертельного ДТП. Дронову та Зайцевій дали максимальний термін – 10 років позбавлення волі.

Тоді загинуло шестеро людей, ще 5 постраждало. Винуватців аварії засудили до 10 років ув’язнення.

Через два місяці у Києві суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області на позашляховику на смерть збив пішохода на переході. Від травм постраждалий помер на місці.

Водій відмовився від проходження тесту на алкоголь. Справу закрили через відсутність складу злочину. Вища рада правосуддя звільнила суддю Сергія Корнієнка.

Улітку 2018 року у Києві водій позашляховика Hummer на пішохідному переході збив на смерть 7-річну дівчину, а потім намагався залишити місце злочину. В результаті Печерський суд Києва взяв його під варту без права внесення залогу до 9 грудня 2021 року.

Через два роки після цієї аварії під Києвом водій Mercedes, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, протаранив Hyundai, у салоні якого перебувала сім’я з 5 осіб.

Внаслідок аварії вижила лише одна дитина, один хлопчик помер у лікарні. Чоловіка засудили до 10 років ув’язнення.

Нещодавно у Харкові сталася ще одна резонансна аварія. 16-річний водій Infiniti на великій швидкості виїхав на червоне світло і влетів в інший автомобіль. У салоні Infiniti також сиділо троє пасажирів – 16-річна дівчина та двоє 19-річних хлопців. Усі, окрім водія, були доставлені до лікарні з тяжкими травмами.

За словами правоохоронців, обидва водії на момент аварії були тверезими. Внаслідок аварії загинула одна людина, ще двоє травмувалися.

28 жовтня Київський районний суд Харкова заарештував 16-річного призвідника аварії на 60 діб без права внесення застави. Натепер винуватець ДТП під вартою.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки людей травмується і гине на дорогах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: