Поліцейські не увімкнули камеру при затриманні нардепа Брагара – Геращенко

Читать на русском
У МВС підтвердили затримання нардепа СН Євгена Брагара патрульної поліцією. Зараз встановлюються всі обставини, а саме - чому копи не включили камери і чи вимагали хабар.
Антон Геращенкофото МВС

Встановлюються всі обставини, а також законність дій поліцейських під час зупинення машини, за кермом якої був народний депутат від «Слуги народу» Євген Брагар. Зокрема, з'ясовується, чому патрульні не увімкнули камери, і чи дійсно натякали депутату на хабар.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі телеканалу «Україна 24» у понеділок, 5 липня.

Нардепа Брагара затримала патрульна поліція – ЗМІУ Києві патрульна поліція затримала народного депутата від фракції Слуга народу Євгена Брагара.

За його словами, в поліції зараз проводиться перевірка дій двох патрульних, які зупинили депутата.

«Справа в тому, що вони не включили камери, які необхідно було включати відразу з початку спілкування з будь-яким громадянином, якого затримують. У нас є питання до поліцейських, чому вони так зробили...Народний депутат заявив, що в діях поліцейських була ознака злочину, що вони натякали йому на якийсь хабар. Якщо це підтвердиться, вони понесуть відповідальність. Ми вивчаємо всю історію зупинок цими двома поліцейськими інших громадян та інші факти залучення ними (громадян) за нетверезе водіння», - сказав Геращенко.

Заступник голови МВС повідомив, що результати аналізів Брагара на наявність наркотиків у крові будуть наприкінці тижня. Він підкреслив, що стан алкогольного сп'яніння легко встановлюється, а для виявлення наркотиків в крові потрібні більш серйозні аналізи.

«У цьому випадку у депутата Брагар візуальних ознак сп'яніння, я дивився відеозапис, таких, щоб було видно, не можна встановити...Голова Нацполіції Ігор Клименко зустрічався з Брагарем, домовилися про повну його участь у якості можливого потерпілого», - додав Геращенко.

Нагадаємо, у Києві пізно увечері 3 липня патрульна поліція затримала народного депутата від фракції «Слуга народу» Євгена Брагара.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: