Ще один місяць президентства Зеленського: 7 нових виконаних і 4 нових провалених обіцянки

Читать на русском

Минуло 2 роки і 5 місяців з моменту, коли Володимир Зеленський склав президентську присягу. «Слово і діло» продовжує стежити за тим, як глава держави виконує обіцянки. Нинішній щомісячний дайджест стосується обіцянок президента, які він виконав або провалив протягом 29-го місяця на посаді.

У період з 20 вересня до 20 жовтня Зеленський дав 11 нових обіцянок, 7 – виконав і 4 – не виконав. Загалом станом на сьогодні президент має 697 обіцянок, з урахуванням передвиборчих і програмних. Від дня інавгурації Зеленський виконав 226 обіцянок, 122 ‒ провалив.

Які обіцянки президента отримали статус «не виконано» з 20 вересня до 20 жовтня 2021 року

Володимир Зеленський так і не призначив ексміністра інфраструктури Владислава Криклія на посаду в органи державної влади. Водночас, голова МВС Денис Монастирський взяв Криклія собі в радники на громадських засадах.

За словами самого ексміністра, в МВС він займається волонтерською діяльністю, а пропозицій будь-яких посад від команди президента не отримував.

Також не вдалося провести зустріч лідерів чотирьох країн – України, Росії, Франції та Німеччини. Водночас зазначимо, що Зеленський брав участь у переговорах з президентом Франції Макроном та канцлером Німеччини Меркель. А от російська сторона відмовилась від пропозиції Києва провести переговори на рівні президентів після загострення ситуації на Донбасі.

Ще два роки тому Зеленський заявив, з 2021 року набере чинності «глибинна» податкова реформа. Справді, з 1 вересня в Україні запустили нульове декларування в рамках податкової амністії, але щодо запровадження податку на виведений капітал Рада не ухвалювала відповідних законопроєктів.

Які обіцянки з 20 вересня до 20 жовтня 2021 року набули статусу «виконано»

12 жовтня під час саміту Україна-ЄС була підписана Угода про «відкрите небо» з Європейським Союзом. Це означає, що будь-яка країна ЄС зможе призначати будь-якого європейського перевізника для виконання рейсів в Україну. Крім того, європейські перевізники отримують право літати на внутрішніх українських рейсах

Раніше ми детальніше писали, як Україна рухалася до підписання цієї угоди.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський планує поновити роботу аеропорту «Ужгород»Сказано 25 вересня 2020 р.Статус обіцянки: Виконано

На початку жовтня президент підписав указ про помилування 31 засудженого захисника України. Під час визначення осіб для помилування враховували їхні заслуги перед державою.

Ще одна виконана обіцянка стосується держпідтримки для паралімпійців.

Державна підтримка фінансується за бюджетною програмою «Підготовка і участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх». У кризовий 2020 рік вона не була скасована, а на 2022 рік уряд вже передбачає фінансування на рівні 1,4 млрд грн.

Також за підсумками половини президентського терміну Зеленського, в Україні здійснено низку кроків у напрямку розвитку інноваційної інфраструктури.

Наприкінці вересня в Донецькій облдержадміністрації повідомили про завершення будівництва корпусу фізичної та реабілітаційної медицини у шпиталі Святогірська, як і обіцяв Зеленський.

Більше обіцянок президента можна подивитися у профілі Володимира Зеленського на нашому сайті.

Нагадаємо, ми також писали, з якою регулярністю Зеленський виконував і провалював обіцянки протягом половини своєї каденції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: