Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський планує поновити роботу аеропорту «Ужгород»

25 вересня 2020 року президент України Володимир Зеленський заявив, що планує поновити роботу аеропорту «Ужгород»: «Питання сьогодення – щоб запрацював аеропорт, ми плануємо оновлення цього аеропорту в будь-якому разі, щоб він був нормальний, сучасний, життєздатний».
Виконано
Сказано 25 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/690505.html
  • https://www.facebook.com/114330003586478/posts/383866733299469/
  • https://www.facebook.com/dshmyhal/posts/416820303218512
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/87395.html
  • http://www.mukachevo.net/ua/news/view/2876199
  • https://windrose.aero/?gclid=CjwKCAjwkvWKBhB4EiwA-GHjFlhUtDY-De1aEuVJGT1Gx9rw3byLQNnyTMe1r1w3TPqYcGox84tWChoC3ycQAvD_BwE
  • https://carpathia.gov.ua/news/na-zakarpatti-pidpisali-memorandum-pro-spivpracyu-shchodo-proyektuvannya-ta-budivnictva-novogo-aeroportu-v-zakarpatskij-oblasti

Результат

Нагадаємо, наприкінці травня 2021 року стало відомо, що лише у вересні набирають чинності необхідні нормативні зміни для повноцінної роботи аеропорту «Ужгород». Після цього авіакомпанії зможуть здійснювати посадку на летовищі Ужгорода за аеронавігаційними приладами (!). Тоді було розпочато фінальний етап підготовки до відновлення польотів за приладами на аеродромі. Тривала активна робота Украероруху, Міністерства оборони Словацької Республіки та провайдера аеронавігаційних послуг Словаччини щодо реалізації заходів технічного характеру.

Національна авіакомпанія «Роза Вітрів» з червня 2021 року вже розпочала виконання регулярних рейсів. Проте до вересня польоти здійснювалися за правилами візуальних польотів. Так, у разі негоди, літаки направляли на запасний аеродром у Львів.

Станом на вересень – жовтень 2021 року аеропорт «Ужгород» вже розпочав повноцінну роботу: почав використовувати автоматичну навігаційну систему; відкрито авіасполучення зі Словаччиною та прийнято – відправлено перші рейси; уряд розширив матеріально-технічну базу необхідним обладнанням (отримано 32 одиниці техніки та обладнання для обслуговування аеропорту, серед яких автомобілі, трапи, прибиральні машини, трактори, стрічковий конвеєр, та інше).

Але новий аеропорт у Закарпатській області вирішено побудувати поблизу Мукачева.

Враховуючи те, що у вересні 2021 року було поновлено повноцінну роботу аеропорту «Ужгород», осучаснено його матеріально-технічну базу, обіцянці присвоєно статус «виконано».