Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв після висновків профільної комісії невідкладно помилувати низку засуджених ветеранів

22 серпня 2021 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв після висновків профільної комісії невідкладно помилувати «десятки» засуджених ветеранів.
Виконано
Сказано 22 серпня 2021 р.

Джерело

  • https://www.pravda.com.ua/news/2021/08/22/7304689/
  • https://www.president.gov.ua/news/prezident-pidpisav-ukaz-pro-pomiluvannya-31-zasudzhenogo-zah-70989

Результат

8 жовтня 2021 року в Офісі президента повідомили: «Президент підписав указ про помилування 31 засудженого захисника України». Обіцянці присвоєно статус «виконано».

Беручи до уваги ступінь тяжкості вчинених злочинів, строк фактичного відбуття покарання, особи засуджених, їхній сімейний стан, поведінку до вчинення злочину та після засудження, відшкодування завданих збитків та усунення заподіяної шкоди, думку органів і установ виконання покарань щодо доцільності помилування та інших обставин, відповідно до пункту 27 статті 106 Конституції України Володимир Зеленський підтримав пропозицію Комісії та підписав указ про помилування цих засуджених.

За інформацією керівництва Офісу президента, таке окреме подання про помилування військових зроблено вперше в новітній історії України. При визначенні осіб для помилування враховували їхні заслуги перед державою.