У ЄС терміново переглянуть правила для біженців

Читать на русском
Ситуація в Афганістані і дії Білорусі продемонстрували необхідність перегляду правил надання притулку.
Global Voices

Актуальна ситуація в Афганістані демонструє необхідність швидкого перегляду правил ЄС щодо міграції та надання притулку.

Про це написав заступник голови Єврокомісії, комісар з питань захисту європейського способу життя Маргарітіс Схінас у своєму мікроблозі в Twitter сьогодні, 15 серпня.

«Ситуація в Афганістані і дії Білорусі показали, що час, коли ми можемо чекати повного перегляду необхідних нам правил міграції та надання притулку в Європі, вже минув», - написав європейський високопосадовець.

У Кабулі царює паніка і величезні черги: підсумки подій афганської ночіМинулої ночі пали афганські провінції Вардак (Майдан Шахр пав вранці, 15 серпня), Лагман, Нандахар, Хост, Баміан і Дайкунді.

Зазначимо, що сьогодні, 15 серпня, «Талібан» увійшов до міста Кабула, столиці Афганістану, і оголосив про контроль над всією територією країни. Повідомляється, що уряд готується до мирного переходу влади.

Водночас, під «діями Білорусі» високопосадовецем мається на увазі штучно створена режимом Олександра Лукашенка мігрантська криза на кордоні в Литвою.

Нагадаємо, що США повітрям екстрено евакуюють посольство з Кабула.

Раніше ми повідомляли, що ВПС США завдали авіаудар по талібам в районі аеропорту Кандагара.

Також, «Слово і діло» повідомляли про підсумки подій минулої ночі в Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: