Євросоюз відреагував на вирок білоруському опозиціонеру

Читать на русском
У ЄС прокоментували вирок білоруському опозиціонеру і ексбанкіру Віктору Бабарико, який був засуджений на 14 років тюремного ув'язнення.

У ЄС прокоментували вирок білоруському опозиціонеру і ексбанкіру Віктору Бабарико, який був засуджений на 14 років тюремного ув'язнення.

В ЄС зажадали негайного звільнення політика і пригрозили новими санкціями владі Білорусі, йдеться в заяві служби зовнішнього зв'язку.

«Віктора Бабарико сьогодні (6 липня - ред.) засудили до 14 років позбавлення волі. Він утримувався під вартою із 18 червня 2020 року з єдиної причини - спробувати реалізувати своє політичне право балотуватися в якості кандидата на президентських виборах у серпні 2020 року», - наголошується в заяві.

В ЄС зажадали негайного і беззастережного звільнення опозиціонера, а також усіх політичних в'язнів, затриманих журналістів та осіб, які перебувають «за ґратами за відстоювання своїх основних прав».

«Режим має покласти край репресіям і несправедливості, а також притягнути винних до відповідальності», - підкреслили в Євросоюзі.

Також там пообіцяли докласти зусиль щодо залучення до відповідальності білоруської влади за жорстокі репресії.

«Серйозні порушення прав людини мають свою ціну. З жовтня минулого року Євросоюз поступово впроваджував обмежувальні заходи у відповідь на залякування і жорстокі репресії щодо мирних демонстрантів, опозиціонерів та журналістів. У відповідності зі своїм поступовим підходом ЄС готовий розглянути подальші заходи», - резюмували в ЄС.

Нагадаємо, 6 липня білоруський опозиційний політик і колишній банкір Віктор Бабарико отримав 14 років в'язниці. Він вважався одним з опонентів Олександра Лукашенка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: