ВПС США завдали авіаудару по талібах в районі аеропорту Кандагара

Читать на русском
Військово-повітряні сили США завдали авіаударів по формуваннях радикального руху Талібан в районі аеропорту Кандагара на півдні Афганістану.
flickr.com/airmanmagazine

Військово-повітряні сили США завдали авіаударів по формуваннях радикального руху «Талібан» в районі аеропорту Кандагара на півдні Афганістану.

Про це повідомляє агентство Аль-Джазіра.

За інформацією агентства, в результаті атаки ВПС США серед талібів є загиблі і поранені. Їх число не уточнюється. Авіаудари були нанесені на підтримку обороняються в районі Кандагара урядової армії.

Нагадаємо, у п'ятницю, 13 серпня, бойовики радикального ісламістського руху Талібан захопили ще чотири столиці провінцій в Афганістані. Водночас, журналісти пишуть, що таліби контролюють 2/3 країни та невблаганно рухаються до столиці Афганістану – Кабулу. Згідно з оцінками розвідки США, Кабул може опинитися під натиском Талібану протягом 30 днів.

Американські війська прибули в афганську столицю Кабул, щоб допомогти евакуювати персонал посольства та інших цивільних осіб. Планувалося, що для цього задіють 3000 військовослужбовців США. За словами співрозмовника агентства, їхнє перебування в Кабулі триватиме до неділі, 15 серпня. При цьому в Пентагоні не знають, в яких масштабах збережеться військова присутність США після цієї дати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: