У Євросоюзі прокоментували відповідь Білорусі на західні санкції

Читать на русском
У Євросоюзі заявили, що режим Лукашенка намагається позбавити країну майбутнього і пообіцяли підтримку народу Білорусі надалі
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Європейському Союзі назвали «кроком назад» рішення Білорусі призупинити свою участь у програмі ЄС «Східне партнерство» у відповідь на санкції Заходу.

Про це написав голова Європейської Ради Шарль Мішель у Twitter 28 червня.

«Білорусь зробила ще один крок назад, призупинивши участь у Східному партнерстві. Це призведе до подальшого зростання напруженості, і це матиме явний негативний вплив на білоруський народ за рахунок позбавлення його можливостей, які дає співпраця», - написав він.

Посадка літака Ryanair в Мінську: хто в Раді засудив дії БілорусіПостанову по Білорусі в Раді підтримали 280 депутатів. Всі фракції та групи, крім Опозиційної платформи.

Голова Євроради додав, що народ Білорусі може завжди розраховувати на підтримку Євросоюзу, а також має право вибрати президента на нових, вільних і чесних виборах.

Нагадаємо, Євросоюз ввів санкції проти середнього сина президента Білорусі Олександра Лукашенка Дмитра, російського олігарха Михайла Гуцерієва та інших. Всього до переліку увійшли 78 осіб. Санкції введені у зв'язку з примусовою і незаконною посадкою рейсу Ryanair в Мінську 23 травня 2021 року.

У відповідь на санкції в Мінську заявили, що Білорусь призупиняє свою участь в ініціативі ЄС «Східне партнерство». Також країна починає реалізацію процедури припинення дії Угоди про реадмісію з Євросоюзом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: