COVID-паспорт не гарантує безперешкодний в'їзд в межі Євросоюзу – МОЗ

Читать на русском
Українцям, щоб не потрапити в неприємну ситуацію, варто попередньо уточнювати умови в'їзду в країни ЄС на сайті Міністерства закордонних справ
Ілюстративне фотоPixabay

Українські сертифікати вакцинації не гарантують українцям вільного в'їзду на територію країн Європейського Союзу. Попри те, що Україна знаходиться в «зеленому списку» Євросоюзу, кожна країна сама приймає рішення про те, пускати їй іноземців, або не пускати.

Про це заявив провідний експерт МОЗ у боротьбі з коронавірусною інфекцією Сергій Дубров в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНІАН.

Дубров нагадав, що між країнами ЄС є різниця в питанні вільного в'їзду. Наприклад, Австрія пускає людей за умови наявності повної вакцинації, пройденої два тижні тому, а Італія не пускає навіть за такої умови. Тому українцям, щоб не потрапити в неприємну ситуацію, варто попередньо уточнювати умови в'їзду в країни ЄС на сайті Міністерства закордонних справ.

Відпустка-2021: які країни можуть відвідати українціКраїни, відкриті для українських туристів влітку 2021 року. Список і умови відвідування – на інфографіці.

«Ковидні сертифікати, ті, що зараз в додатку «Дія», для тих, хто встиг їх отримати, оскільки вони тестуються, дійсно включають інформацію про номер паспорта і про назву вакцини, якою вакцинувалися, інформацію, коли вакцинувалися, і термін дії сертифіката. Але поки цей сертифікат не дає права вільно подорожувати в країни ЄС. Треба дивитися на сайті МЗС конкретно по кожній країні. Ряд країн дійсно дозволяє вакцинованим українцям з метою туризму відвідувати країни», - підкреслив він.

Раніше в МОЗ розповіли, що Україна попередньо домовилася з країнами Європейського Союзу про взаємне визнання паспортів вакцинації. А з іншими державами, наприклад, США та Ізраїлем, необхідно домовлятися окремо.

Нагадаємо, що в Україні з 1 липня буде впроваджено COVID-сертифікат про вакцинацію - документ діятиме до 180 днів.

Українці, яких прищепили двома дозами вакцини проти COVID-19, при необхідності можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: