США продовжили санкційні обмеження проти Білорусі

Читать на русском
Санкції проти Білорусі з боку США діють з липня 2020 року через перемогу Лукашенка на президентських виборах.
Білий дімВідкрите джерело

Президент США Джозеф Байден розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

«Дії та політика окремих членів уряду Білорусі та інших осіб продовжують створювати надзвичайну і надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Сполучених Штатів», - йдеться в повідомленні.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

Санкції проти Білорусі з боку США діють з липня 2020 року через перемогу Лукашенка на президентських виборах. США заблокували власність і активи десяти білоруських топчиновників, включаючи самого президента Лукашенка.

29 травня в США заявили, що розробляють адресні санкції проти ключових представників режиму Лукашенка. Крім того, будуть повернуті раніше зняті санкції з дев'яти великих білоруських підприємств.

Така реакція у світі почалася після того, як в Мінську 23 травня примусово посадили літак Ryanair (летів з Греції в Литву), щоб затримати опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: