Санкції США проти Білорусі: Білий дім розкрив подробиці і назвав терміни

Читать на русском
США зупиняють авіасполучення з Білоруссю і з червня готують санкції - проти окремих представників режиму Лукашенка і білоруських підприємств.
фото Stefani Reynolds Global Look Press

Сполучені Штати Америки розробляють адресні санкції проти ключових представників режиму Лукашенка. Крім того, повернуть раніше зняті санкції з дев'яти великих білоруських підприємств.

Про це заявила офіційний представник Білого дому Джен Дженніфер Псакі, передає пресслужба.

Як за 11 років змінився товарообіг між Україною та БілоруссюЯк у динаміці з 2011 року і донині змінювались показники імпорту та експорту між Україною та Білоруссю.

За її словами, впровадження нових санкцій і повернення санкцій проти білоруських підприємств заплановано на 3 червня.

«3 червня 2021 року Сполучені Штати знову введуть повні блокуючі санкції стосовно дев'яти білоруських державних підприємств, які раніше отримали пільги по ряду генеральних ліцензій міністерства фінансів», - сказала Дженніфер Псакі.

Після відновлення санкцій громадянам США буде заборонено брати участь в угодах з цими організаціями, їх майном або їх інтересами у власності.

Також у Білому домі анонсували і адресні санкції.

«Сполучені Штати у співпраці з ЄС та іншими партнерами і союзниками розробляють список адресних санкцій проти ключових членів режиму Лукашенка, пов'язаних з триваючими порушеннями прав людини і корупцією, фальсифікацією виборів 2020 року і подіями 23 травня», - заявила Дженніфер Псакі.

Також буде припинено угоду про повітряне сполучення між США і Білоруссю.

Нагадаємо, санкції проти Білорусі також готують в Європейському союзі.

Така реакція у світі почалася після того, як у Мінську 23 травня примусово посадили літак Ryanair (що летів з Греції до Литви), щоб затримати опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: