У Білорусі відповіли на санкції Заходу

Читать на русском
Білорусь готова перейти на азіатські і російські технології у відповідь на розширення західних санкцій через захоплення літака в Мінську.
Фото з відкритих джерел.

Білорусь готова перейти на азіатські і російські технології у відповідь на розширення західних санкцій через захоплення літака в Мінську.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Роман Головченко 5 червня в інтерв'ю телеканалу Беларусь 1.

В яких країнах і навіщо примусово саджали літакиІнциденти з примусовою посадкою літаків – на інфографіці Слово і діло. Такі випадки були в Білорусі, Україні.

За його словами, збиток від фінансових і торгових санкцій Заходу навряд чи буде вище трьох відсотків ВВП, зауважив Головченко.

«Ціна санкцій фінансових, які накладаються на економіку країни, - це було пораховано на основі всіх кейсів, становить близько 1,7 процентних пункту до ВВП, торгових санкцій - 0,7 процентних пункту. Якщо разом торгові і фінансові санкції, то максимальний обсяг збитків, який був порахований, становив 2,9 відсотка ВВП», - оцінив він.

За словами прем'єра, Білорусь зможе перекрити втрати за рахунок інших джерел.

Нагадаємо, у Мінську примусово посадили літак компанії Ryanair, після чого затримали опозиціонера і засновника телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу.

«Слово і діло» розібралося, які заборони набули чинності та якими можуть бути наслідки зупинення авіасполучення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: