У НАТО заявили про готовність захищати Україну від загроз з боку РФ і Білорусі

Читать на русском
Ситуацію в Білорусі Альянс обговорить на саміті 14 Червня, оскільки в НАТО стурбовані занадто посиленою залежністю Мінська від Москви.
Єнс Столтенбергpicture-alliance

При необхідності НАТО готовий захищати Україну від будь-яких загроз, які можуть виходити з боку Росії та Білорусі.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у коментарі німецькому виданню Welt am Sonntag.

Міста, острови і шельфи: які територіальні конфлікти мають країни-члени НАТОЯкі територіальні конфлікти мають країни-члени НАТО, дивіться на ексклюзивній інфографіці Слово і діло.

«НАТО є оборонним альянсом. Я б не хотів багато спекулювати. Але ми пильні та дуже уважно стежимо за тим, що відбувається в Білорусі. І ми, звичайно, готові при надзвичайній ситуації захищати та відстоювати кожного з союзників від будь-якої загрози, яка виходить з боку Мінська або Москви», - заявив Столтенберг.

За його словами, ситуацію в Білорусі Альянс обговорить на саміті 14 червня, оскільки в НАТО стурбовані занадто посиленою залежністю Мінська від Москви.

Раніше Столтенберг заявив, що співпраця Росії та Китаю стає все більш тісною і являє собою «новий вимір і серйозний виклик» для Північноатлантичного альянсу.

До цього генсек НАТО озвучив ключові пункти порядку денного саміту Північноатлантичного альянсу. Серед дев'яти основних тем саміту будуть колективна оборона від усіх загроз і підтримка світового порядку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: