Посадка літака Ryanair в Мінську: хто в Раді засудив дії Білорусі

Читать на русском

Верховна рада ухвалила постанову щодо інциденту з примусовою посадкою літака Ryanair у Мінську. У постанові йдеться, що влада Білорусі поставили під загрозу безпеку пасажирів і екіпажу, порушила міжнародні правила цивільної авіації. Рада засудила такі дії Білорусі, закликала негайно звільнити Романа Протасевича і всіх політичних в'язнів і припинити свавілля та тортури. Як фракції та групи голосували за постанову – на інфографіці «Слово і діло».

Постанову про засудження дій Білорусі підтримали 280 народних депутатів, 19 виступили «проти», 5 – утрималися, 44 – не голосували.

Постанову по Білорусі в Раді підтримали 280 депутатів. Всі фракції та групи, крім Опозиційної платформи.
Голосування за постанову по БілорусіСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

«Слуга народу» дала 197 голосів «за», один депутат утримався (Максим Бужанський), 16 – не голосували, 29 – були відсутні.

У «Європейській солідарності» 24 депутати з 27 проголосували «за». У «Батьківщині» «за» виступили 16 членів фракції, 2 – не голосували, 7 – були відсутні. Фракція «Голос» дала ще 15 голосів.

Група «За майбутнє» дала 12 голосів, 5 депутатів не голосували і 5 – були відсутні. «Довіра» підтримала постанову тільки 8 голосами, більшість депутатів були відсутні.

Серед позафракційних депутатів постанову підтримали 8 осіб (зокрема спікер парламенту Дмитро Разумков), один голосував «проти» (Євген Шевченко, якого через позицію щодо подій у Білорусі виключили з фракції «Слуга народу»).

Жодного голосу «за» не було тільки від фракції «Опозиційна платформа – За життя»: 18 нардепів голосували «проти», 14 – не голосували і 12 – були відсутні.

Нагадаємо, Україна з 26 травня припинила авіасполучення з Білоруссю. З 29 травня діє заборона для білоруських літаків на використання повітряного простору України.

У відповідь влада Білорусі запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: