Євросоюз готує заборону польотів над країнами ЄС для «Бєлавіа» – Reuters

Читать на русском
Основні санкції, за словами дипломатів, плануються 21 червня на саміті ЄС. Але польотні заборони будуть введені раніше.
Ілюстративне фотоBELAVIA.BY

Європейський союз готується заборонити білоруській компанії «Бєлавіа» перетинати повітряний простір ЄС. Рішення посли країн ЄС можуть прийняти вже 4 червня.

Про це пише Reuters з посиланням на власні джерела.

Так, відразу три дипломати підтвердили виданню, що ЄС розглядає санкції щодо основної білоруської авіакомпанії та десяти вищих чиновників білоруської авіації. Це будуть тимчасові заходи перед тим, як Євросоюз введе проти Білорусі економічні санкції через примусову посадку літака Ryanair в Мінську 23 травня і затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича.

Авіасполучення між Україною і Білоруссю: коли буде припинено і які можуть бути наслідкиЧому Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю, які можуть бути наслідки і що робити пасажирам.

Основні санкції, за словами дипломатів, плануються 21 червня на саміті ЄС. Але польотні заборони будуть введені раніше.

Тим часом заборона білоруської авіації з 29 травня літати через територію України призвела до збільшення тривалості низки рейсів авіакомпанії «Бєлавіа» в середньому на 30 хвилин - 1,5 години.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 28 травня на позачерговому засіданні схвалив заборону білоруським літакам використовувати повітряний простір України. Він набуває чинності з 29 травня.

23 травня в Мінську примусово посадили літак компанії Ryanair, після чого затримали опозиціонера і засновника телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: