Ізраїль оголосив збройове ембарго на адресу Білорусі та інших «проблемних країн»

Читать на русском
44% експорту Ізраїлю пішло в країни Азії, Тихого океану і Перської затоки, 30% - в Європу, 20% - в країни Північної Америки
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Ізраїль за 2020 рік наростив збройові поставки на 15%, заробивши на них близько 8,3 млрд доларів. При цьому Тель-Авів відмовляється продавати зброю «диктаторським» і «проблемним» країнам, серед яких вказуються Білорусь і М'янма.

Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц, передає ізраїльський портал «Вести».

«Ми не відправляли збройовий експорт в країни, що не відповідають ізраїльським стандартам моральності, і в країни, де існує геноцид», - зазначив Ганц.

За його словами, велика частина контрактів була підписана до початку пандемії. 44% експорту пішло в країни Азії, Тихого океану і Перської затоки, 30% - в Європу, 20% - в країни Північної Америки. 32% експорту припало на знаряддя, боєприпаси, радари та електронні засоби ведення війни, 26% - на безпілотні літальні апарати та авіоніку (обладнання) для літаків і засобів спостереження.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Після екстреної посадки в Мінську силовики затримали також дівчину Протасевича - Софію Сапегу, громадянку Росії. МЗС Росії заявляло, що Сапега затримана в Мінську на 72 години через «підозри в злочинах в серпні-вересні 2020 року». Її батьки підтвердили, що в серпні вона перебувала в Білорусі, проте покинула країну 11-12 серпня. 25 травня Сапегу заарештували на два місяці та помістили в СІЗО.

27 травня стало відомо, що Європейський союз почав підготовку нових санкцій проти Білорусі. При цьому пакети персональних санкцій вже майже готові. Також проти Білорусі будуть введені економічні секторальні санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: