Літаки «Бєлавіа» почали облітати Україну

Читать на русском
Багато рейсів тепер летять значно довше, інші рейси були взагалі скасовані через їх нерентабельність в нинішніх умовах
Ілюстративне фотоSputnik

Заборона білоруської авіації з 29 травня літати через територію України призвела до збільшення тривалості низки рейсів авіакомпанії «Бєлавіа» в середньому на 30 хвилин - 1,5 години.

Про це повідомляє Avianews.com.

Так, рейс B2 9214 Хургада-Мінськ через обльот України через РФ запізнився до Мінська на годину. Рейс B2 8922 з Шарм-ель-Шейха змушений був сідати в Антальї для дозаправки, оскільки палива літака не вистачало для того, щоб долетіти до Мінська. Інший рейс Шарм-ель-Шейх-Мінськ B2 8196 «Бєлавіа» зміг здійснити обліт України без дозаправки, оскільки його виконував авіалайнер Boeing 737-800. Рейс «Бєлавіа» Мінськ-Ізмір B2 8209 став довше на 40 хвилин.

Авіасполучення між Україною і Білоруссю: коли буде припинено і які можуть бути наслідкиЧому Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю, які можуть бути наслідки і що робити пасажирам.

У компанії відзначили, що рейс на Тель-Авів відправлятимуть на годину раніше. Зараз «Бєлавіа» може літати тільки на схід і південь, при цьому польоти за туристичними напрямками на південь за подовженими маршрутами через Росію в обхід України приведуть до зростання витрат авіаперевізника. Рейси в Белград, Кишинів і Будапешт скасовані через нерентабельність.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 28 травня на позачерговому засіданні схвалив заборону білоруським літакам використовувати повітряний простір України. Він набуває чинності з 29 травня.

У зв'язку з новими заборонами на польоти білоруська авіакомпанія «Бєлавіа» скасувала польоти до 30 жовтня 2021 року за низкою напрямків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: