Білорусь знизить експорт бензину в Україну більше, ніж у п'ять разів

Читать на русском
Нормативний щомісячний обсяг поставок БНК бензину А-95 в Україні становить не менше 55 тисяч тонн. Але в червні поставлять тільки 10 тисяч тонн.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Білоруська нафтова компанія, основний постачальник автомобільного бензину А-95 в Україну, в червні знизить поставки палива українським компаніям більш ніж в п'ять разів - до 10 тисяч тонн.

Про це повідомляє enkorr з посиланням на власне інформоване джерело.

При цьому наголошується, що початкове рішення компанії передбачало повне обнулення поставок бензину даної марки в Україну, однак після повторної наради було вирішено поставити 10 тисяч тонн.

Нормативний щомісячний обсяг поставок БНК бензину А-95 в Україні становить не менше 55 тисяч тонн.

Як за 11 років змінився товарообіг між Україною та БілоруссюЯк у динаміці з 2011 року і донині змінювались показники імпорту та експорту між Україною та Білоруссю.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 28 травня на позачерговому засіданні схвалив заборону білоруським літакам використовувати повітряний простір України. Він набуває чинності з 29 травня.

У відповідь на це Білорусь ввела режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів, серед яких кондитерські вироби, шоколад і навіть туалетний папір.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Білорусь може зупинити постачання бензину А-95 в Україну. Зокрема, Білоруська нафтова компанія поки не підтвердила поставки А-95 для українських контрагентів на Червень.

У Білорусі, коментуючи ці заходи, заявили, що політика тут ні при чому, звинуватили Україну в систематичному порушенні договору про вільну торгівлю в СНД і озвучили умову повернення до вільних торговельних відносин з Україною.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: