Ситуація в Білорусі не вплине на «нормандський формат» – Меркель

Читать на русском
За її словами, ситуація в Білорусі не вплине на процес, хоч домовленості, які обговорюють у «Нормандії», називаються мінськими.

Роботу в нормандському форматі для врегулювання конфлікту на Донбасі потрібно продовжувати.

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель на пресконференції після переговорів з президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомляє Der spiegel.

За її словами, ситуація в Білорусі не вплине на процес, хоч домовленості, які обговорюють у «Нормандії», називаються мінськими. Як зазначила Меркель, прогрес переговорів у нормандському форматі вкрай скрутний, однак роботу в «Нормандії» слід продовжувати.

«Важливо продовжувати роботу в нормандському форматі, хоча прогрес там вкрай скрутний. Це означає, що Німеччина і Франція допомагають Україні в цьому форматі, і це важливо... На мою думку, нормандський формат не залежить від того, що відбувається в Білорусі», - сказала вона.

Макрон підтримав слова Меркель, заявивши, що вирішення конфлікту на Донбасі слід шукати саме у нормандському форматі.

«У таких питаннях потрібно дивитися, чи було можливо діяти більш ефективно. Я не бачу більш ефективних способів це роботи, ніж нормандський формат, у рамках якого в останні місяці було досягнуто прогресу», - підкреслив французький президент.

Раніше в ТКГ підвели підсумки зустрічі «нормандських» радників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: