У Білорусі оголосили долю дівчини Романа Протасевича

Читать на русском
Суд, на якому буде вирішуватися доля Сапеги, відбудеться в Білорусі, оскільки у неї є посвідка на проживання в цій країні
Софія СапегаReuters

Дівчину білоруського опозиціонера Романа Протасевича, громадянку РФ Софію Сапегу, можуть помилувати або передати Росії для подальшого відбування покарання на її території.

Про це розповів міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв'ю виданню «КоммерсантЪ».

За словами міністра, суд, на якому буде вирішуватися доля Сапеги, відбудеться в Білорусі, оскільки у неї є посвідка на проживання в цій країні.

Ведмежі обійми: до чого призведе затримання ПротасевичаІсторія з Романом Протасевичем штовхає Білорусь в обійми Росії та створює нові виклики для України.

«Як буде розвиватися ситуація далі, я не можу передбачити, тому що існують різні варіанти. Рішенням глави держави можуть бути прийняті рішення і про помилування, і про передачу для відбування подальшого покарання в Росію. Треба почекати», - сказав він.

Нагадаємо, 23 травня в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Про це написав сам канал. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко. Разом з Протасевичем затримали і його дівчину, громадянку РФ Софію Сапегу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: